Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ρολάκια μπακλαβά με αμύγδαλο

25/09/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σπιτικά κεφτεδάκια με ντομάτα, φέτα και κανέλα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 30 κομμάτια περίπου

1 φλιτζάνι βούτυρο

12 φύλλα κρούστας για γλυκά

500γρ. αμύγδαλα, ελαφρώς σπασμένα

2 κουτ. γλυκού κοφτές κανέλα τριμμένη

½ κουτ. γλυκού κοφτή γαρίφαλο, τριμμένο

 Για το σιρόπι

3 φλιτζάνια ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

1 ξύλο κανέλας

χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας σε ένα κατσαρολάκι όλα μαζί τα υλικά για 8 λεπτά αφότου αρχίσει να κοχλάζει το νερό.

Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αμύγδαλα με την κανέλα και το γαρίφαλο.

Τοποθετείτε στον πάγκο σας το πρώτο φύλλο και το βουτυρώνετε. Συνεχίζετε με δεύτερο φύλλο. Πασπαλίζετε με μείγμα αμυγδάλου, συνεχίζετε με 3ο φύλλο, πάλι μείγμα αμυγδάλου, 4ο φύλλο, μείγμα αμυγδάλου, 5ο φύλλο, αμύγδαλο, 6ο φύλλο, αμύγδαλο. Τυλίγετε τα φύλλα κατά πλάτος σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε το ρολό σε 15 φέτες πάχους ενός δαχτύλου περίπου, αφαιρώντας από τα δύο άκρα το φύλλο που δεν έχει αμύγδαλο. Αραδιάζετε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί.

Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνετε δεύτερο μπαστούνι μπακλαβά το οποίο κόβετε επίσης σε φέτες και αραδιάζετε στο ταψί. Αν έχει περισσέψει βούτυρο περιχύνετε με αυτό τα ρολάκια στο ταψί. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 170οC και ψήνετε τους μπακλαβάδες στον προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά, περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

Μόλις τους βγάλετε ζεστούς από το φούρνο, τους περιχύνετε με το κρύο σιρόπι και τους αφήνετε λίγη ώρα να κρυώσουν και με δυο πιρούνια τους γυρίζετε προσεκτικά και από την άλλη πλευρά.

Σημείωση: Αντί για αμύγδαλο, μπορείτε να φτιάξετε τα μπακλαβαδάκια σας με καρύδι ή με μείγμα αμυγδάλου-καρυδιού. Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε με ψίχα από φιστίκι Αιγίνης. Αν είναι αυτή η επιλογή σας, αποφύγετε να αρωματίσετε τη γέμιση με κανελογαρίφαλο.

Πηγή: sweetly.gr

 

Previous Post

Σοκολατόπιτα με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας

Next Post

Η Οσία Ευφροσύνη

Next Post
Το θαύμα της ευρέσεως της εικόνας του Ευαγγελισμού στο Μοχό το 1874

Η Οσία Ευφροσύνη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ