Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
250 γραμμ. ανθότυρο, ή κατίκι Δομοκού
2 αυγά
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το φύλλο
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει διάφανο
Προσθέτουμε τον κιμά και τον σοτάρουμε καλά μέχρι να αλλάξει χρώμα
Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε
Σιγομαγειρεύουμε τον κιμά για 15΄σε χαμηλή φωτιά
Αφήνουμε τον κιμά να στεγνώσει τελείως και να κρυώσει
Προσθέτουμε στο μείγμα ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά με το σύρμα και τέλος προσθέτουμε το τυρί
Κόβουμε κάθε φύλλο κρούστας σε 2 λωρίδες πλάτους 15 εκ. ή σε όποιο σχήμα θέλουμε
Παίρνουμε δύο-τρία φύλλα και τα αλείφουμε ένα-ένα με ελαιόλαδο
Βάζουμε στην άκρη της λωρίδας 2 κουταλιές της σούπας γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία µε τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, φτιάχνοντας συνολικά 20 ρολάκια
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, και τα αλείφουμε από πάνω µε το υπόλοιπο λάδι
Ψήνουμε τα ρολά μας στους 180º C, για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: imommy.gr