Υλικά συνταγής
2 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε ομοιόμορφες λεπτές μακρόστενες φέτες
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
250 γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο
Υλικά για τη σάλτσα:
1 φλιτζάνι τσαγιού χυμός ντομάτας
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση συνταγής
Κόψτε τις μελιτζάνες σε λεπτές ομοιόμορφες φέτες, αλατίστε τις και βάλτε τις σε τρυπητό για ½ ώρα να στραγγίξουν. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, σκουπίστε με χάρτινη πετσέτα και απλώστε τις, αφού τις λαδώσετε με πινέλο σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε τις σε προθερμασμένο γκριλ στους 200 βαθμούς, 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Ετοιμάστε τη σάλτσα, σοτάροντας το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά, προσθέστε το σκόρδο και κατόπιν το χυμό ντομάτας, το αλάτι και τη ζάχαρη. Βράστε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέστε το πιπέρι και κατεβάστε από τη φωτιά.
Κόψτε το μαλακό τυρί Μαστέλο σε μπαστουνάκια. Βάλτε ένα κομμάτι τυρί στην κάθε φέτα μελιτζάνας και τυλίξτε σε ρολό. Σε γυάλινο πυρίμαχο σκεύος αραδιάστε τα ρολά μελιτζάνας, περιχύστε με τη σάλτσα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε με το μαϊντανό και σερβίρετε.