Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ριζότο με θαλασσινά

01/03/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σιροπιαστό νηστίσιμο γλυκό
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

Previous Post

Εκμέκ νηστίσιμο

Next Post

Νηστίσιμη μηλόπιτα

Next Post
Σιροπιαστό νηστίσιμο γλυκό

Νηστίσιμη μηλόπιτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ