Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Γαρίδες 1 κιλό

Λεμονι 1/2 κομμένο σε φέτες

Μαργαρίνη 1/2 κούπα

Κρεμμυδι 2 μέτρια ψιλοκομμένα

Σκορδο 1 σκελίδα

Σέλινο 1 κλωνάρι χωρίς τα φύλλα

Μαιντανος μερικά κλωνάρια

Ντοματα 1 μικρό κουτί αποφλοιωμένες

Πελτές Ντομάτας 1 κουταλιά κοφτή

Λεμονι 1 κουταλιά χυμό

Ζαχαρη 1 κουταλιά κοφτή

Αλατι 2 κουταλάκια κοφτά

Πιπέρι λίγο

Δάφνη 2 φύλλα

Πάπρικα λίγη

Ρυζι 2 κούπες

Εκτέλεση

Με άφθονο νερό πλένετε τις ωμές γαρίδες και τις καθαρίζετε από το κέλυφος και το μαύρη κορδονάκι ανάμεσα τις γαρίδες (εντεράκι).
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 4 κούπες νερό και το λεμόνι σε φετούλες. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει προσθέτετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια τις στραγγίζετε και κρατάτε μια κούπα από το νερό τους. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Ρίχνετε στη κατσαρόλα το σέλινο δεμένο με τα κλωνάρια μαϊντανού, τις ντομάτες, τον ντοματοπολτό, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, την πάπρικα και το νερό από τις γαρίδες.

Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράζει για 30 λεπτά της ώρας μέχρι να δέσει. Κατόπιν ρίχνετε τις γαρίδες και αφήνετε να σιγοβράσουν με τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.

Σε μια κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, το στραγγίζετε και το βάζετε σε φόρμα.

Βάζετε πάνω στο ρύζι τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.

Πηγή: daddy-cool.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ριζότο με θαλασσινά

3 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό λευκό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 ml ούζο
  • 300γρ. ρύζι για ριζότο
  • 600γρ. θαλασσινά (μύδια καθαρισμένα, καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες)
  • 1-1,5 λίτρα καυτό νερό και δύο κύβους λαχανικών Maggi
  • 100γρ. βούτυρο
  • 100γρ. μασκαρπόνε
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και χυμό από μισό λεμόνι
  • Θυμάρι φρέσκο (μόνο φύλλα)
  • Αλάτι (προαιρετικά) και πιπέρι
  • φύλλα ρόκας για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια βαθιά και στενή κατσαρόλα που την έχετε κάψει σε μέτρια φωτιά ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε αυτό το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Δεν θέλετε να πάρει χρώμα.
  2. Ρίξτε και το σκόρδο και το σοτάρετε και αυτό για 2 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα το ρύζι και το σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.
  4. Στο σημείο αυτό σβήστε με το ούζο και το αφήστε το να εξατμιστεί.
  5. Ανακατεύετε συχνά το ρύζι
  6. Ξεκινήστε να προσθέτετε τους κύβους λαχανικών Maggi σιγά σιγά μέχρι το ριζότο να χυλώσει. Αυτό θα πάρει γύρω στα 20 λεπτά.
  7. Παράλληλα σε ένα τηγάνι σοτάρετε τα θαλασσινά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μερικές λεπτομέρειες για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα το τηγάνι πρέπει να είναι καυτό, πρέπει να το έχετε βάλει σε μέτρια φωτιά μέχρι να βγάζει καπνό.

Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο για το σοτάρισμα των θαλασσινών.

Πάντα τη λιπαρή ουσία την βάζετε δευτερόλεπτά πριν μπουν τα θαλασσινά στο τηγάνι.

Είναι πολύ σημαντικό τα θαλασσινά να είναι στεγνά πριν μπουν στο τηγάνι οπότε πρέπει απαραίτητα να τα στεγνώσετε καλά με χαρτί πριν τα σοτάρετε.

Επίσης καλό είναι να καλύπτετε την επιφάνεια των θαλασσινών με λίγο αλεύρι ώστε να μην καούν στο σοτάρισμα σε περίπτωση που έχει κάψει πολύ το λάδι στο τηγάνι. Πάντα όμως πρέπει να έχετε πολύ καλά τινάξει ώστε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι.

Και βέβαια τα θαλασσινά θέλουν ελάχιστο μαγείρεμα.. 2 – 3 λεπτά και είναι έτοιμα.

  1. Τελειώνοντας το ριζότο έχετε έτοιμα και τα θαλασσινά.
  2. Αφαιρείτε το ριζότο από τη φωτιά και ρίξτε μέσα στο ριζότο το βούτυρο, το μασκαρπόνε, το θυμάρι και το ξύσμα
  3. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα θαλασσινά, χυμό λεμονιού όσο θέλετε για τη γεύση μας και τη ρόκα.
  4. Σερβίρετε ΑΜΕΣΩΣ!

Πηγή: maggicooking.gr

Μοιραστείτε το άρθρο