ΥΛΙΚΑ
• 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
• ρύζι όσες κούπες θέλετε
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 1 φύλλο δάφνης
• αλάτι
• πιπέρι
• χυμό ενός λεμονιού ή περισσότερο
• κεφαλογραβιέρα τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά το κρέας μας και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό ώστε να πάρουμε το ζωμό του.
Ξαφρίζουμε πολύ καλά το κρέας μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε σε ένα πυρέξ ή ταψί.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λαδάκι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 τέταρτο.
Παίρνουμε τον ζωμό και τον σουρώνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα, τον βάζουμε πάλι να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Αφού περάσει το τέταρτο ψησίματος του κρέατος το βγάζουμε από τον φούρνο, το γυρίζουμε και προσθέτουμε το ρύζι περιμετρικά.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά περίπου μέχρι να χυλώσει το ρύζι.
Στο τέλος του ψησίματος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με την κεφαλογραβιέρα.
Πηγή: mothersblog.gr