Υλικά
για 4 μερίδες
250 γρ. ρεβύθια
2 λίτρα νερό
1/2 κούπα Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη σκελίδα Σκόρδο πολτοποιημένη
Δενδρολίβανο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
Χυμός 1 Λεμονιού
2 κ.σ. Αλεύρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό για 24 ώρες.
- Σε χύτρα προσθέτουμε το νερό και τα ρεβύθια να βράσουν. Αφαιρούμε τον αφρό που θα σχηματιστεί
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το ελαιόλαδο
- Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε για 30 λεπτά
- Ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε το δενδρολίβανο και το αλεύρι διαλυμένο στο χυμό λεμονιού. Βράζουμε για άλλα 10 περίπου λεπτά έως ότου χυλώσει η σούπα
- Σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
Πηγή: demideli.com