Υλικά
2 φιλέτα bio μπούτι κοτόπουλο Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
3 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί
1/2 Κιλό ρεβιθιά
2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
½ φλιτζάνι κρασί-½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας κρέμα βασλάμικο
1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας Μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ρεβίθια μας από το βράδυ στο νερό να φουσκώσουν. Τα βράζουμε σε μπόλικο νερό στο 70% του μαγειρέματος τους. Δηλαδή να κρατάνε αρκετά. Σε ένα βαθύ τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λωρίδες, ψήνουμε και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα γύρω στα 5΄. Αφαιρούμε από το τηγανάκι το κοτόπουλο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και αφού περάσουν 1-2’ βάζουμε τη μουστάρδα και την κρέμα βαλσάμικου. Τώρα προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ρεβύθια και σβήνουμε με το κρασί. Στο μούλτι βάζουμε τις πιπεριές με το υπόλοιπο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε όλα τα υλικά μας και με δύο κουτάλες ανακατεύουμε έτσι ώστε να λαδωθούν καλά όλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200. Μεταφέρουμε σε γάστρα και ψήνουμε 20′ ακόμη στο φούρνο με κλειστή γάστρα και 10′ με ανοικτή.
Καλή σας Όρεξη!
Πηγή: agroktimatakritis.gr