Ρεβιθάδα στη γάστρα

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):

1 πακέτο ρεβίθια

2 μεγάλα κρεμμύδια σε τέταρτα

4 σκελίδες σκόρδο

2 δαφνόφυλλα

1/2 ποτήρι αγουρέλαιο

χυμό από 2 λεμόνια

αλάτι και πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό για 2 ώρες.

Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη γάστρα με το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το αλάτι και τη δάφνη.

Προσθέτουμε 8 ποτήρια νερό και ψήνουμε με τη γάστρα σκεπασμένη με το καπάκι της, σε κρύο φούρνο, στις αντιστάσεις, όλο το βράδυ στους 140 βαθμούς ή 2 ώρες στους 200 βαθμούς.

Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσουν.

Μοιραστείτε το άρθρο