ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα):
1 πακέτο ρεβίθια
2 μεγάλα κρεμμύδια σε τέταρτα
4 σκελίδες σκόρδο
2 δαφνόφυλλα
1/2 ποτήρι αγουρέλαιο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε χλιαρό νερό για 2 ώρες.
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στη γάστρα με το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το αλάτι και τη δάφνη.
Προσθέτουμε 8 ποτήρια νερό και ψήνουμε με τη γάστρα σκεπασμένη με το καπάκι της, σε κρύο φούρνο, στις αντιστάσεις, όλο το βράδυ στους 140 βαθμούς ή 2 ώρες στους 200 βαθμούς.
Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά ακόμη μέχρι να χυλώσουν.