Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ρεβιθάδα στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)

19/06/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ρεβιθάδα στη χύτρα ταχύτητας (βίντεο)
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

  • 1/2 κιλό ρεβίθια
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 1/2 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για τη σύνθεση

  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα

  • θυμάρι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες
  • φέτα, προαιρετικά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε τα ρεβίθια σε ένα μπολ και γεμίζουμε με κρύο νερό. Προσθέτουμε αλάτι και αφήνουμε στην άκρη να μουλιάσουν για 6-12 ώρες. Σουρώνουμε και ξεπλένουμε.
  • Τοποθετούμε τη χύτρα ταχύτητας σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα καρότα σε μικρά κυβάκια, τα κρεμμύδια σε μικρά κομμάτια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα.
  • Προσθέτουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και τα λαχανικά. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 1-2 λεπτά.
  • Βάζουμε το θυμάρι, τις δάφνες, το κύμινο, τα ρεβίθια, τον ζωμό, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη και μόλις αρχίσει να βράζει σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά. Αποσυμπιέζουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε σε ένα δοσομετρικό δοχείο 1-2 κουτάλες από τη σούπα μας, προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Βάζουμε στην χύτρα ταχύτητας και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με θυμάρι, πιπέρι, ελαιόλαδο, λεμόνι και φέτα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Γρανίτα από λεμόνι

Next Post

Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου 

Next Post
Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου 

Παγωτό καϊμάκι με μαστίχα Χίου 

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ