Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ρεβανί Βέροιας (βίντεο)

17/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια
0
SHARES
Share on Facebook

Συστατικά

Για το σιρόπι

  • 650 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 600 γρ. νερό
  • 1 στικ κανέλα
  • φλούδες πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 50 γρ. κονιάκ

Για το κέικ

  • 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 αβγά, μεσαία
  • 170 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 1/2 κ.γ. κοφτό βανίλια σε σκόνη
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • βούτυρο, για το ταψί
  • σιμιγδάλι, για το ταψί

Για το σερβίρισμα

  • φιστίκια Αιγίνης
  • παγωτό
  • φλούδες πορτοκαλιού
  • φύλλα δυόσμου

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το σιρόπι

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από τα πορτοκάλια και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για το κέικ

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, τα αβγά και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά να αφρατέψει καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανιλίνες, το σιμιγδάλι, αλάτι και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μίξερ με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και το γιαούρτι. Χτυπάμε στο μίξερ για 10 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι ένα ταψί 32×25 εκ. και απλώνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και όσο είναι καυτό περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
  • Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να απορροφηθεί και κρυώσει.
  • Σερβίρουμε με φιστίκια Αιγίνης, παγωτό, φλούδες πορτοκαλιού και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com

Previous Post

Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια

Next Post

Ψαρόσουπα

Next Post
Κόκορας κοκκινιστός με μακαρόνια

Ψαρόσουπα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ