Τα ραδίκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και ινουλίνη που αυξάνουν την απορρόφηση του σιδήρου, του ασβεστίου και του μαγνησίου στον οργανισμό. Επιπλέον, είναι καλή πηγή φυτικών ινών, που ωφελούν το πεπτικό σύστημα.
Υλικά
2 συσκευασίες Ελληνικά Χόρτα – Ραδίκια
400γρ. σύγκλινο, σε μικρούς κύβους
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 συσκευασία Ντομάτα στον τρίφτη
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1 Σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε το σύγκλινο και το σοτάρετε για μερικά λεπτά.
Βήμα 2 Ρίχνετε τα Ραδίκια στο σκεύος και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε την ντομάτα.
Βήμα 3 Χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό μέχρι να γίνουν τα χόρτα.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food styling: Αντωνία Κατή
Πηγή: olivemagazine.gr