Υλικά (3 μερίδες):
3 μέτρια λαυράκια
2 πατάτες
3-4 μέτρια καρότα
1 πράσο
1 κρεμμύδι
10 μέτρια φύλλα μαρουλιού
2-3 κ.σ. φρέσκο μαιντανό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Βάζετε τα ψάρια με 4 ποτήρια νερό σε καλάθι κατσαρόλας.(Αν δεν έχετε απλά στραγγίζετε καλά στο τέλος τον ζωμό.)Ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι.Βράζετε περίπου 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.
Παράλληλα ψιλοκόβετε τα λαχανικά.
Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρείτε το καλαθάκι με τα ψάρια και στο ζωμό προσθέτετε όλα τα λαχανικά.Ρίχνετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Ελέγχετε αν έχουν βράσει η πατάτα και τα καρότα.
Όταν βράσει η σούπα προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.Σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο.Αν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε την σούπα και να την κάνετε βελουτέ.
Πηγή: cookcool.gr