Ψαρόσουπα

3 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 2 μερίδες)

1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
2 μικρά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ζωμό ψαριού (τουλάχιστον 3 φλιτζάνια)
250 γραμμάρια καθαρισμένο ψάρι (οι συνηθέστερες επιλογές είναι ο μπακαλιάρος και το κοκκινόψαρο)
Αλάτι- πιπέρι- μαΐντανό και οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας

Πώς θα την φτιάξετε

Βήμα 1ο

Πλύνετε την πιπεριά, απομακρύνετε τους σπόρους και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 2ο

Ξεφλουδίστε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βήμα 3ο

Τσιγαρίστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και έπειτα σοτάρετε την πιπεριά, τα καρότα κα το κρεμμυδάκι για ένα λεπτό. Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι για να «μαραθούν» πιο εύκολα.
Βήμα 4ο

Προσθέστε τον ζωμό ψαριού, αφήστε το μίγμα να βράσει και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Βήμα 5ο

Αν έχετε προμηθευτεί φιλέτο ψαριού, ξεπλύνετέ το, αφήστε το να στεγνώσει και κόψτε το σε μικρές τετράγωνες μπουκιές. Στη συνέχεια, προσθέστε το στο υπόλοιπο μίγμα και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν τα υγρά αρχίζουν να θολώνουν.
Αν προτιμάτε να φτιάξετε την σούπα σας με κανονικά ψάρια, καθαρίστε τα καλά και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Για να είστε σίγουρη ότι δεν θα βρείτε ανεπιθύμητα κομματάκια από την πέτσα ή τα κόκκαλα του ψαριού μέσα στη σούπα, το τρικ είναι να  προσθέσετε το ψάρι στο υπόλοιπο μίγμα μέσα σε πουγκάκια από τούλι.

Βήμα 6ο

Ξεπλύνετε τον μαΐντανό, στραγγίξτε τον και ψιλοκόψτε τον.
Βήμα 7ο

Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τον μαΐντανό, ανακατέψτε για λίγο και η σούπα σας είναι έτοιμη.

Μερικά ακόμα «νόστιμα» μυστικά…

1.Στα λαχανικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε μια ψιλοκομμένη τομάτα ή χυμό τομάτας, πατάτες, ακόμα και κουνουπίδι.
2. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ζωμό ψαριού ακολουθήστε την εξής διαδικασία: Αφού καθαρίσετε το ψάρι, σιγοβράστε το κεφάλι, την ουρά και την πέτσα του ψαριού για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, σουρώστε τον και προσθέστε τον στην κυρίως συνταγή σας.

  1. Προσθέτοντας μια φλούδα λεμονιού μέσα στο μίγμα όσο βράζει το ψάρι, αποτρέπουμε την εξάπλωση της μυρωδιάς του.
    4. Πριν βάλετε το ψάρι να βράσει μπορείτε να το τηγανίσετε μέχρι να ροδίσει. Έτσι, η σούπα σας θα γίνει πιο κρεμώδης και (ακόμα) πιο νόστιμη.
    5. Αντί για τον ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε την ίδια ποσότητα σε νερό.

Πηγή:  eatsmarter.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

3 λεπτά ανάγνωσης

 

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 2 μερίδες)

1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
2 μικρά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ζωμό ψαριού (τουλάχιστον 3 φλιτζάνια)
250 γραμμάρια καθαρισμένο ψάρι (οι συνηθέστερες επιλογές είναι ο μπακαλιάρος και το κοκκινόψαρο)
Αλάτι- πιπέρι- μαΐντανό και οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας

Πώς θα την φτιάξετε

Βήμα 1ο

Πλύνετε την πιπεριά, απομακρύνετε τους σπόρους και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 2ο

Ξεφλουδίστε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βήμα 3ο

Τσιγαρίστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και έπειτα σοτάρετε την πιπεριά, τα καρότα κα το κρεμμυδάκι για ένα λεπτό. Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι για να «μαραθούν» πιο εύκολα.
Βήμα 4ο

Προσθέστε τον ζωμό ψαριού, αφήστε το μίγμα να βράσει και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Βήμα 5ο

Αν έχετε προμηθευτεί φιλέτο ψαριού, ξεπλύνετέ το, αφήστε το να στεγνώσει και κόψτε το σε μικρές τετράγωνες μπουκιές. Στη συνέχεια, προσθέστε το στο υπόλοιπο μίγμα και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν τα υγρά αρχίζουν να θολώνουν.
Αν προτιμάτε να φτιάξετε την σούπα σας με κανονικά ψάρια, καθαρίστε τα καλά και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Για να είστε σίγουρη ότι δεν θα βρείτε ανεπιθύμητα κομματάκια από την πέτσα ή τα κόκκαλα του ψαριού μέσα στη σούπα, το τρικ είναι να  προσθέσετε το ψάρι στο υπόλοιπο μίγμα μέσα σε πουγκάκια από τούλι.

Βήμα 6ο

Ξεπλύνετε τον μαΐντανό, στραγγίξτε τον και ψιλοκόψτε τον.
Βήμα 7ο

Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τον μαΐντανό, ανακατέψτε για λίγο και η σούπα σας είναι έτοιμη.

Μερικά ακόμα «νόστιμα» μυστικά…

1.Στα λαχανικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε μια ψιλοκομμένη τομάτα ή χυμό τομάτας, πατάτες, ακόμα και κουνουπίδι.
2. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ζωμό ψαριού ακολουθήστε την εξής διαδικασία: Αφού καθαρίσετε το ψάρι, σιγοβράστε το κεφάλι, την ουρά και την πέτσα του ψαριού για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, σουρώστε τον και προσθέστε τον στην κυρίως συνταγή σας.

  1. Προσθέτοντας μια φλούδα λεμονιού μέσα στο μίγμα όσο βράζει το ψάρι, αποτρέπουμε την εξάπλωση της μυρωδιάς του.
    4. Πριν βάλετε το ψάρι να βράσει μπορείτε να το τηγανίσετε μέχρι να ροδίσει. Έτσι, η σούπα σας θα γίνει πιο κρεμώδης και (ακόμα) πιο νόστιμη.
    5. Αντί για τον ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε την ίδια ποσότητα σε νερό.

Πηγή:  eatsmarter.com

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (3 μερίδες):

3 μέτρια λαυράκια

2 πατάτες

3-4 μέτρια καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

10 μέτρια φύλλα μαρουλιού

2-3 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βάζετε τα ψάρια με 4 ποτήρια νερό σε καλάθι κατσαρόλας.(Αν δεν έχετε απλά στραγγίζετε καλά στο τέλος τον ζωμό.)Ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι.Βράζετε περίπου 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.

Παράλληλα ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρείτε το καλαθάκι με τα ψάρια και στο ζωμό προσθέτετε όλα τα λαχανικά.Ρίχνετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Ελέγχετε αν έχουν βράσει η πατάτα και τα καρότα.

Όταν βράσει η σούπα προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.Σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο.Αν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε την σούπα και να την κάνετε βελουτέ.

Πηγή: cookcool.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

  • ½  κιλό ψάρι (κατάλληλο για βραστό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 μικρή πατάτα ψιλοκομμένη
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • αλατοπίπερο
  • λαδολέμονο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το ψάρι μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι.

Όταν μαλακώσει, το τοποθετούμε σε πιατέλα και πετάμε το κρεμμύδι.

Σουρώνουμε το ζουμί σε άλλη κατσαρόλα.

Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζωμό του ψαριού να πάρουν μερικές βράσεις.

Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει τουλάχιστον για ένα τέταρτο.

Χτυπάμε λαδολέμονο και το ρίχνουμε στη σούπα. Αφαιρούμε από το ψάρι τα κόκαλα.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και ξεχωριστά το ψάρι γαρνιρισμένο με λαδολέμονο καλά χτυπημένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: laike.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (3 μερίδες):

3 μέτρια λαυράκια

2 πατάτες

3-4 μέτρια καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

10 μέτρια φύλλα μαρουλιού

2-3 κ.σ. φρέσκο μαιντανό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βάζετε τα ψάρια με 4 ποτήρια νερό σε καλάθι κατσαρόλας.(Αν δεν έχετε απλά στραγγίζετε καλά στο τέλος τον ζωμό.)Ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι.Βράζετε περίπου 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.

Παράλληλα ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρείτε το καλαθάκι με τα ψάρια και στο ζωμό προσθέτετε όλα τα λαχανικά.Ρίχνετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Ελέγχετε αν έχουν βράσει η πατάτα και τα καρότα.

Όταν βράσει η σούπα προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.Σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο.Αν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε την σούπα και να την κάνετε βελουτέ.

Πηγή: cookcool.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

3 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 2 μερίδες)

1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
2 μικρά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ζωμό ψαριού (τουλάχιστον 3 φλιτζάνια)
250 γραμμάρια καθαρισμένο ψάρι (οι συνηθέστερες επιλογές είναι ο μπακαλιάρος και το κοκκινόψαρο)
Αλάτι- πιπέρι- μαΐντανό και οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας

Πώς θα την φτιάξετε

Βήμα 1ο

Πλύνετε την πιπεριά, απομακρύνετε τους σπόρους και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 2ο

Ξεφλουδίστε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βήμα 3ο

Τσιγαρίστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και έπειτα σοτάρετε την πιπεριά, τα καρότα κα το κρεμμυδάκι για ένα λεπτό. Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι για να «μαραθούν» πιο εύκολα.
Βήμα 4ο

Προσθέστε τον ζωμό ψαριού, αφήστε το μίγμα να βράσει και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Βήμα 5ο

Αν έχετε προμηθευτεί φιλέτο ψαριού, ξεπλύνετέ το, αφήστε το να στεγνώσει και κόψτε το σε μικρές τετράγωνες μπουκιές. Στη συνέχεια, προσθέστε το στο υπόλοιπο μίγμα και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν τα υγρά αρχίζουν να θολώνουν.
Αν προτιμάτε να φτιάξετε την σούπα σας με κανονικά ψάρια, καθαρίστε τα καλά και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Για να είστε σίγουρη ότι δεν θα βρείτε ανεπιθύμητα κομματάκια από την πέτσα ή τα κόκκαλα του ψαριού μέσα στη σούπα, το τρικ είναι να  προσθέσετε το ψάρι στο υπόλοιπο μίγμα μέσα σε πουγκάκια από τούλι.

Βήμα 6ο

Ξεπλύνετε τον μαΐντανό, στραγγίξτε τον και ψιλοκόψτε τον.
Βήμα 7ο

Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τον μαΐντανό, ανακατέψτε για λίγο και η σούπα σας είναι έτοιμη.

Μερικά ακόμα «νόστιμα» μυστικά…

1.Στα λαχανικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε μια ψιλοκομμένη τομάτα ή χυμό τομάτας, πατάτες, ακόμα και κουνουπίδι.
2. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ζωμό ψαριού ακολουθήστε την εξής διαδικασία: Αφού καθαρίσετε το ψάρι, σιγοβράστε το κεφάλι, την ουρά και την πέτσα του ψαριού για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, σουρώστε τον και προσθέστε τον στην κυρίως συνταγή σας.

  1. Προσθέτοντας μια φλούδα λεμονιού μέσα στο μίγμα όσο βράζει το ψάρι, αποτρέπουμε την εξάπλωση της μυρωδιάς του.
    4. Πριν βάλετε το ψάρι να βράσει μπορείτε να το τηγανίσετε μέχρι να ροδίσει. Έτσι, η σούπα σας θα γίνει πιο κρεμώδης και (ακόμα) πιο νόστιμη.
    5. Αντί για τον ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε την ίδια ποσότητα σε νερό.

Πηγή:  eatsmarter.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (3 μερίδες):

3 μέτρια λαυράκια

2 πατάτες

3-4 μέτρια καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

10 μέτρια φύλλα μαρουλιού

2-3 κ.σ. φρέσκο μαιντανό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βάζετε τα ψάρια με 4 ποτήρια νερό σε καλάθι κατσαρόλας.(Αν δεν έχετε απλά στραγγίζετε καλά στο τέλος τον ζωμό.)Ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι.Βράζετε περίπου 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.

Παράλληλα ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρείτε το καλαθάκι με τα ψάρια και στο ζωμό προσθέτετε όλα τα λαχανικά.Ρίχνετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Ελέγχετε αν έχουν βράσει η πατάτα και τα καρότα.

Όταν βράσει η σούπα προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.Σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο.Αν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε την σούπα και να την κάνετε βελουτέ.

Πηγή: cookcool.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (3 μερίδες):

3 μέτρια λαυράκια

2 πατάτες

3-4 μέτρια καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

10 μέτρια φύλλα μαρουλιού

2-3 κ.σ. φρέσκο μαιντανό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βάζετε τα ψάρια με 4 ποτήρια νερό σε καλάθι κατσαρόλας.(Αν δεν έχετε απλά στραγγίζετε καλά στο τέλος τον ζωμό.)Ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι.Βράζετε περίπου 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.

Παράλληλα ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρείτε το καλαθάκι με τα ψάρια και στο ζωμό προσθέτετε όλα τα λαχανικά.Ρίχνετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Ελέγχετε αν έχουν βράσει η πατάτα και τα καρότα.

Όταν βράσει η σούπα προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.Σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο.Αν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε την σούπα και να την κάνετε βελουτέ.

Πηγή: cookcool.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

3 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 2 μερίδες)

1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
2 μικρά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ζωμό ψαριού (τουλάχιστον 3 φλιτζάνια)
250 γραμμάρια καθαρισμένο ψάρι (οι συνηθέστερες επιλογές είναι ο μπακαλιάρος και το κοκκινόψαρο)
Αλάτι- πιπέρι- μαΐντανό και οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας

Πώς θα την φτιάξετε

Βήμα 1ο

Πλύνετε την πιπεριά, απομακρύνετε τους σπόρους και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 2ο

Ξεφλουδίστε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βήμα 3ο

Τσιγαρίστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και έπειτα σοτάρετε την πιπεριά, τα καρότα κα το κρεμμυδάκι για ένα λεπτό. Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι για να «μαραθούν» πιο εύκολα.
Βήμα 4ο

Προσθέστε τον ζωμό ψαριού, αφήστε το μίγμα να βράσει και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Βήμα 5ο

Αν έχετε προμηθευτεί φιλέτο ψαριού, ξεπλύνετέ το, αφήστε το να στεγνώσει και κόψτε το σε μικρές τετράγωνες μπουκιές. Στη συνέχεια, προσθέστε το στο υπόλοιπο μίγμα και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν τα υγρά αρχίζουν να θολώνουν.
Αν προτιμάτε να φτιάξετε την σούπα σας με κανονικά ψάρια, καθαρίστε τα καλά και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Για να είστε σίγουρη ότι δεν θα βρείτε ανεπιθύμητα κομματάκια από την πέτσα ή τα κόκκαλα του ψαριού μέσα στη σούπα, το τρικ είναι να  προσθέσετε το ψάρι στο υπόλοιπο μίγμα μέσα σε πουγκάκια από τούλι.

Βήμα 6ο

Ξεπλύνετε τον μαΐντανό, στραγγίξτε τον και ψιλοκόψτε τον.
Βήμα 7ο

Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τον μαΐντανό, ανακατέψτε για λίγο και η σούπα σας είναι έτοιμη.

Μερικά ακόμα «νόστιμα» μυστικά…

1.Στα λαχανικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε μια ψιλοκομμένη τομάτα ή χυμό τομάτας, πατάτες, ακόμα και κουνουπίδι.
2. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ζωμό ψαριού ακολουθήστε την εξής διαδικασία: Αφού καθαρίσετε το ψάρι, σιγοβράστε το κεφάλι, την ουρά και την πέτσα του ψαριού για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, σουρώστε τον και προσθέστε τον στην κυρίως συνταγή σας.

  1. Προσθέτοντας μια φλούδα λεμονιού μέσα στο μίγμα όσο βράζει το ψάρι, αποτρέπουμε την εξάπλωση της μυρωδιάς του.
    4. Πριν βάλετε το ψάρι να βράσει μπορείτε να το τηγανίσετε μέχρι να ροδίσει. Έτσι, η σούπα σας θα γίνει πιο κρεμώδης και (ακόμα) πιο νόστιμη.
    5. Αντί για τον ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε την ίδια ποσότητα σε νερό.

Πηγή:  eatsmarter.com

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (3 μερίδες):

3 μέτρια λαυράκια

2 πατάτες

3-4 μέτρια καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

10 μέτρια φύλλα μαρουλιού

2-3 κ.σ. φρέσκο μαιντανό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βάζετε τα ψάρια με 4 ποτήρια νερό σε καλάθι κατσαρόλας.(Αν δεν έχετε απλά στραγγίζετε καλά στο τέλος τον ζωμό.)Ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι.Βράζετε περίπου 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.

Παράλληλα ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρείτε το καλαθάκι με τα ψάρια και στο ζωμό προσθέτετε όλα τα λαχανικά.Ρίχνετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Ελέγχετε αν έχουν βράσει η πατάτα και τα καρότα.

Όταν βράσει η σούπα προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.Σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο. Αν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε την σούπα και να την κάνετε βελουτέ.

Πηγή: cookcool.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

  • ½  κιλό ψάρι (κατάλληλο για βραστό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • σέλινο χοντροκομμένο
  • 1 μικρή πατάτα ψιλοκομμένη
  • 2-3 κλωνάρια μαϊντανό
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι ρύζι
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • αλατοπίπερο
  • λαδολέμονο

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το ψάρι μαζί με ένα ολόκληρο κρεμμύδι.

Όταν μαλακώσει, το τοποθετούμε σε πιατέλα και πετάμε το κρεμμύδι.

Σουρώνουμε το ζουμί σε άλλη κατσαρόλα.

Κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες σε κύβους, το σέλινο σε χοντρά κομμάτια, ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

Τρίβουμε την ντομάτα στον τρίφτη και ρίχνουμε όλα τα υλικά στο ζωμό του ψαριού να πάρουν μερικές βράσεις.

Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε τη σούπα να βράσει τουλάχιστον για ένα τέταρτο.

Χτυπάμε λαδολέμονο και το ρίχνουμε στη σούπα. Αφαιρούμε από το ψάρι τα κόκαλα.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και ξεχωριστά το ψάρι γαρνιρισμένο με λαδολέμονο καλά χτυπημένο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: laike.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (3 μερίδες):

3 μέτρια λαυράκια

2 πατάτες

3-4 μέτρια καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

10 μέτρια φύλλα μαρουλιού

2-3 κ.σ. φρέσκο μαιντανό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βάζετε τα ψάρια με 4 ποτήρια νερό σε καλάθι κατσαρόλας.(Αν δεν έχετε απλά στραγγίζετε καλά στο τέλος τον ζωμό.)Ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι.Βράζετε περίπου 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.

Παράλληλα ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρείτε το καλαθάκι με τα ψάρια και στο ζωμό προσθέτετε όλα τα λαχανικά.Ρίχνετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Ελέγχετε αν έχουν βράσει η πατάτα και τα καρότα.

Όταν βράσει η σούπα προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.Σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο.Αν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε την σούπα και να την κάνετε βελουτέ.

Πηγή: cookcool.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

3 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 2 μερίδες)

1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
2 μικρά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ζωμό ψαριού (τουλάχιστον 3 φλιτζάνια)
250 γραμμάρια καθαρισμένο ψάρι (οι συνηθέστερες επιλογές είναι ο μπακαλιάρος και το κοκκινόψαρο)
Αλάτι- πιπέρι- μαΐντανό και οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας

Πώς θα την φτιάξετε

Βήμα 1ο

Πλύνετε την πιπεριά, απομακρύνετε τους σπόρους και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 2ο

Ξεφλουδίστε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βήμα 3ο

Τσιγαρίστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και έπειτα σοτάρετε την πιπεριά, τα καρότα κα το κρεμμυδάκι για ένα λεπτό. Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι για να «μαραθούν» πιο εύκολα.
Βήμα 4ο

Προσθέστε τον ζωμό ψαριού, αφήστε το μίγμα να βράσει και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Βήμα 5ο

Αν έχετε προμηθευτεί φιλέτο ψαριού, ξεπλύνετέ το, αφήστε το να στεγνώσει και κόψτε το σε μικρές τετράγωνες μπουκιές. Στη συνέχεια, προσθέστε το στο υπόλοιπο μίγμα και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν τα υγρά αρχίζουν να θολώνουν.
Αν προτιμάτε να φτιάξετε την σούπα σας με κανονικά ψάρια, καθαρίστε τα καλά και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Για να είστε σίγουρη ότι δεν θα βρείτε ανεπιθύμητα κομματάκια από την πέτσα ή τα κόκκαλα του ψαριού μέσα στη σούπα, το τρικ είναι να  προσθέσετε το ψάρι στο υπόλοιπο μίγμα μέσα σε πουγκάκια από τούλι.

Βήμα 6ο

Ξεπλύνετε τον μαΐντανό, στραγγίξτε τον και ψιλοκόψτε τον.
Βήμα 7ο

Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τον μαΐντανό, ανακατέψτε για λίγο και η σούπα σας είναι έτοιμη.

Μερικά ακόμα «νόστιμα» μυστικά…

1.Στα λαχανικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε μια ψιλοκομμένη τομάτα ή χυμό τομάτας, πατάτες, ακόμα και κουνουπίδι.
2. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ζωμό ψαριού ακολουθήστε την εξής διαδικασία: Αφού καθαρίσετε το ψάρι, σιγοβράστε το κεφάλι, την ουρά και την πέτσα του ψαριού για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, σουρώστε τον και προσθέστε τον στην κυρίως συνταγή σας.

  1. Προσθέτοντας μια φλούδα λεμονιού μέσα στο μίγμα όσο βράζει το ψάρι, αποτρέπουμε την εξάπλωση της μυρωδιάς του.
    4. Πριν βάλετε το ψάρι να βράσει μπορείτε να το τηγανίσετε μέχρι να ροδίσει. Έτσι, η σούπα σας θα γίνει πιο κρεμώδης και (ακόμα) πιο νόστιμη.
    5. Αντί για τον ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε την ίδια ποσότητα σε νερό.

Πηγή:  Eatsmarter.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (3 μερίδες):

3 μέτρια λαυράκια

2 πατάτες

3-4 μέτρια καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

10 μέτρια φύλλα μαρουλιού

2-3 κ.σ. φρέσκο μαιντανό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βάζετε τα ψάρια με 4 ποτήρια νερό σε καλάθι κατσαρόλας.(Αν δεν έχετε απλά στραγγίζετε καλά στο τέλος τον ζωμό.)Ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι.Βράζετε περίπου 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.

Παράλληλα ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρείτε το καλαθάκι με τα ψάρια και στο ζωμό προσθέτετε όλα τα λαχανικά.Ρίχνετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Ελέγχετε αν έχουν βράσει η πατάτα και τα καρότα.

Όταν βράσει η σούπα προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.Σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο.Αν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε την σούπα και να την κάνετε βελουτέ.

Πηγή: cookcool.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά (3 μερίδες):

3 μέτρια λαυράκια

2 πατάτες

3-4 μέτρια καρότα

1 πράσο

1 κρεμμύδι

10 μέτρια φύλλα μαρουλιού

2-3 κ.σ. φρέσκο μαιντανό

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση :

Βάζετε τα ψάρια με 4 ποτήρια νερό σε καλάθι κατσαρόλας.(Αν δεν έχετε απλά στραγγίζετε καλά στο τέλος τον ζωμό.)Ρίχνετε 1 κ.σ. αλάτι.Βράζετε περίπου 20 λεπτά μέχρι να βράσει το ψάρι.

Παράλληλα ψιλοκόβετε τα λαχανικά.

Μόλις βράσει το ψάρι αφαιρείτε το καλαθάκι με τα ψάρια και στο ζωμό προσθέτετε όλα τα λαχανικά.Ρίχνετε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.Ελέγχετε αν έχουν βράσει η πατάτα και τα καρότα.

Όταν βράσει η σούπα προσθέτετε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.Σερβίρετε με το ψάρι φιλεταρισμένο.Αν θέλετε μπορείτε να πολτοποιήσετε την σούπα και να την κάνετε βελουτέ.

Πηγή: cookcool.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Ψαρόσουπα

3 λεπτά ανάγνωσης

Τι θα χρειαστείτε (Υλικά για 2 μερίδες)

1 κόκκινη πιπεριά
2 καρότα
2 μικρά κρεμμύδια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ζωμό ψαριού (τουλάχιστον 3 φλιτζάνια)
250 γραμμάρια καθαρισμένο ψάρι (οι συνηθέστερες επιλογές είναι ο μπακαλιάρος και το κοκκινόψαρο)
Αλάτι- πιπέρι- μαΐντανό και οποιοδήποτε μπαχαρικό της αρεσκείας σας

Πώς θα την φτιάξετε

Βήμα 1ο

Πλύνετε την πιπεριά, απομακρύνετε τους σπόρους και κόψτε την σε λεπτές λωρίδες.
Βήμα 2ο

Ξεφλουδίστε τα καρότα και ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι σε πολύ μικρά κομμάτια.
Βήμα 3ο

Τσιγαρίστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και έπειτα σοτάρετε την πιπεριά, τα καρότα κα το κρεμμυδάκι για ένα λεπτό. Προσθέστε ελάχιστο αλάτι και πιπέρι για να «μαραθούν» πιο εύκολα.
Βήμα 4ο

Προσθέστε τον ζωμό ψαριού, αφήστε το μίγμα να βράσει και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε το να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Βήμα 5ο

Αν έχετε προμηθευτεί φιλέτο ψαριού, ξεπλύνετέ το, αφήστε το να στεγνώσει και κόψτε το σε μικρές τετράγωνες μπουκιές. Στη συνέχεια, προσθέστε το στο υπόλοιπο μίγμα και αφήστε το να βράσει για 5 λεπτά. Θα καταλάβετε ότι είναι έτοιμο όταν τα υγρά αρχίζουν να θολώνουν.
Αν προτιμάτε να φτιάξετε την σούπα σας με κανονικά ψάρια, καθαρίστε τα καλά και στη συνέχεια κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Για να είστε σίγουρη ότι δεν θα βρείτε ανεπιθύμητα κομματάκια από την πέτσα ή τα κόκκαλα του ψαριού μέσα στη σούπα, το τρικ είναι να  προσθέσετε το ψάρι στο υπόλοιπο μίγμα μέσα σε πουγκάκια από τούλι.

Βήμα 6ο

Ξεπλύνετε τον μαΐντανό, στραγγίξτε τον και ψιλοκόψτε τον.
Βήμα 7ο

Προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και τον μαΐντανό, ανακατέψτε για λίγο και η σούπα σας είναι έτοιμη.

Μερικά ακόμα «νόστιμα» μυστικά…

1.Στα λαχανικά μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε μια ψιλοκομμένη τομάτα ή χυμό τομάτας, πατάτες, ακόμα και κουνουπίδι.
2. Αν θέλετε να φτιάξετε σπιτικό ζωμό ψαριού ακολουθήστε την εξής διαδικασία: Αφού καθαρίσετε το ψάρι, σιγοβράστε το κεφάλι, την ουρά και την πέτσα του ψαριού για μισή ώρα.

Στη συνέχεια, σουρώστε τον και προσθέστε τον στην κυρίως συνταγή σας.

  1. Προσθέτοντας μια φλούδα λεμονιού μέσα στο μίγμα όσο βράζει το ψάρι, αποτρέπουμε την εξάπλωση της μυρωδιάς του.
    4. Πριν βάλετε το ψάρι να βράσει μπορείτε να το τηγανίσετε μέχρι να ροδίσει. Έτσι, η σούπα σας θα γίνει πιο κρεμώδης και (ακόμα) πιο νόστιμη.
    5. Αντί για τον ζωμό, μπορείτε να προσθέσετε την ίδια ποσότητα σε νερό.

Πηγή:  Eatsmarter.com

 

Μοιραστείτε το άρθρο