Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ψάρια τηγανητά με βλίτα και ωμή σάλτσα ντομάτας

11/03/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χωριάτικη στριφτή τυρόπιτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 κ. μπαρμπούνια ή κουτσομούρες ή μένουλες ή γαύροι ή μαρίδες
6 ντομάτες σφιχτές και κόκκινες
750 γρ. βλίτα
10 φύλλα φρέσκος βασιλικός
3 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
1 1/3  φλ. αλεύρι ή λεπτό σιμιγδάλι
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη + 1 κ.γ. πάπρικα + 1 κ.γ πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα. Τα βράζουμε al dente, τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο 2 ώρες. Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και ξεσποριάζουμε σχολαστικά τις ντομάτες. Τις κόβουμε σε οριζόντιες φέτες πάχους ½ εκ. μετά σε λωρίδες και μετά σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, πλένουμε και στεγνώνουμε το βασιλικό και τον ψιλοκόβουμε. Βάζουμε σε μπολ τις ντομάτες, το σκόρδο, το βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και το παρθένο ελαιόλαδο και να μείνουν μέχρι να τηγανίσουμε τα ψάρια για να ανακατευτούν οι γεύσεις. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι ή το λεπτό σιμιγδάλι, το σκόρδο σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι. Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο και τα αλευρώνουμε. Τα περνάμε από σίτα για να φύγει το περισσό αλεύρι και τα αφήνουμε σε λαδόκολλα. Ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει και τα τηγανίζουμε λίγα –λίγα μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν η σάλτσα έχει βγάλει νερό, το στραγγίζουμε. Μοιράζουμε τα ψάρια στα πιάτα, βάζουμε δίπλα τα χόρτα και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα.

Πηγή: athinorama.gr – A.T.

Previous Post

Μπακαλιαράκια τηγανητά πεταλούδες

Next Post

Πιπεριές γεμιστές με μαλακά τυριά

Next Post
Πιπεριές γεμιστές με μαλακά τυριά

Πιπεριές γεμιστές με μαλακά τυριά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ