Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ψάρι τυλιχτό στη λαδόκολλα

20/05/2018
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψάρι τυλιχτό στη λαδόκολλα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

μεγάλο ψάρι κατάλληλο για τυλιχτό (αυτό της φωτογραφίας είναι σολομός)

αλατοπίπερο

λάδι

 

Λαδολέμονο 

λάδι

λεμόνι

αλάτι

ρίγανη

κάποιο συνοδευτικό όπως χόρτα βραστά ή λαχανικά βραστά ή σαλάτα ή πατάτες

 

Εκτέλεση:

Αφήνουμε το ψάρι όπως είναι κατεψυγμένο (εφόσον το αγοράσατε έτσι) όπως αυτό της φωτογραφίας.

Το βάζουμε στη λαδόκολλα μέσα σε ένα ταψί.

Ρίχνουμε πάνω του λίγο λάδι και αρκετό αλατοπίπερο κι από τις δύο πλευρές.

Φροντίζουμε έτσι ώστε το λάδι να μην είναι πολύ και κολυμπάει στη λαδόκολλα.

Το τυλίγουμε με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να μη φαίνεται καθόλου. Αν είναι αρκετά μεγάλο βάζουμε και δεύτερη.

Απ’ έξω βάζουμε αλουμινόχαρτο αφενός για να συγκρατηθεί καλύτερα η λαδόκολλα αφετέρου για να κλείσουμε καλύτερα τους ατμούς του ψησίματος εσωτερικά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 2 1/2-3 ώρες ανάλογα με τα κιλά του.

Το καλύτερο είναι να ρωτήσετε τον ψαρά σας πόση ώρα χρειάζεται το συγκεκριμένο ψάρι που θα αγοράσετε αν γίνει τυλιχτό.

Μόλις το ανοίξουμε βγάζουμε την πέτσα μαζί με τα πτερύγια και τα κόκαλα.

Το καθαρό ψαχνό το βάζουμε σε μια πιατέλα.

Ο καθένας στο πιάτο του βάζει πάνω στο κομμάτι του λαδολέμονο κι αν θέλετε συνοδεύετε με μαγιονέζα.

Για το λαδολέμονο χτυπάμε με το μιξεράκι του φραπέ σε ένα βαζάκι μια ποσότητα λαδιού μαζί με χυμό λεμονιού, αλάτι και ρίγανη.

Ολοκληρώνουμε το γεύμα με ένα πιάτο βραστά χόρτα κι ένα ποτήρι καλό άσπρο κρασί.

Εναλλακτικά συνοδεύετε με τηγανητές πατάτες ή βραστά λαχανικά ή πράσινη σαλάτα.

Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.gr

Previous Post

Ποιος θυμάται την οκά;

Next Post

Κουλουράκια βουτύρου

Next Post
Κουλουράκια βουτύρου

Κουλουράκια βουτύρου

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ