Υλικά για 6 άτομα
1 συσκευασία πράσο Μπάρμπα Στάθης (1.000 γρ.)
4 φιλέτα ψαριού φρέσκου ή κατεψυγμένου (βακαλάος,μπακαλιάρος, πέρκα κ.λπ.)
1 κ. γλυκού σκόρδο Μπάρμπα Στάθης
1 συσκευασία ντομάτα στον τρίφτη Μπάρμπα Στάθης (250 γρ.)
100 ml ελαιόλαδο
1 κ. σούπας μπούκοβο
2 φύλλα δάφνης
1 κ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ. σούπας μαϊνταντός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
Διαδικασία
Λαδώνετε ένα ταψί με το μισό ελαιόλαδο, στρώνετε τα πράσα και πασπαλίζετε με το σκόρδο και τον μαϊντανό. Περιχύνετε με τη μισή τριμμένη ντομάτα, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τη δάφνη. Απλώνετε τις φέτες ψαριού, πασπαλίζετε με το μπούκοβο, το θυμάρι, ρίχνετε την υπόλοιπη ντομάτα και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Σκεπάζετε το σκεύος με λαδόκολα και αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να γίνει.
Περίπου 10 λεπτά πριν το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζετε το σκεύος και συνεχίζετε το ψήσιμο με το φαγητό ξεσκέπαστο για να ροδίσει και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
Πηγή: barbastathis.com