Υλικά
Για 2-4 άτομα
4 μεγάλα ψάρια (σαργοί, τσιπούρες, λαβράκια,
καγιέν, αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη σε άλμη
4 πατάτες κομμένε σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε φέτες χωρίς σπόρους ή κόκκινη
1 φλιτζάνι ντοματίνια, κομμένα στη μέση
1/3 φλιτζάνι πράσινες ελιές κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο ρίγανη
2 λεμόνια
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6 – 7 λεπτά.
Στη συνέχεια κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τις πιπεριές μαζί με τις πράσινες ελιές σε λεπτές φέτες.
Στη συνέχεια τις ρίχνουμε μέσα στο κρεμμύδι, ανάβουμε την εστία στη δυνατή φωτιά και σοτάρουμε ανακατεύοντας για 3 λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και ρίχνουμε την φρέσκια ρίγανη ανακατεύοντας.
Κόβουμε στη μέση τα καθαρισμένα λαβράκια χωρίς κόκαλα και ρίχνουμε λίγο λάδι σε αλουμινόχαρτο.
Ρίχνουμε στο πάτο 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα της ντομάτας, τοποθετούμε από πάνω κάθε ψάρι αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε άλλη μια στρώση από την σάλτσα ρίχνουμε χυμό λεμόνι, βάζετε τριγύρω τις πατάτες και καλύπτουμε τα ψάρια με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά στις αντιστάσεις (με αέρα ρυθμίζετε 200 βαθμούς).
Πηγή: sidagi.gr