Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ψάρι με λεμόνι, ρίγανη και σκόρδο

17/11/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Η φάβα του Λευτέρη Λαζάρου
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 4 μερίδες:

1 κιλό ψάρι φιλέτο (ή γενικά ξεκοκαλισμένο ψάρι)

2 λεμόνια στημένα

3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

Ρίγανη

Πιπέρι

και αλάτι

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε και αλατίζουμε ελαφρά τα ψάρια
  2. Βάζουμε το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το λάδι, το πιπέρι και λίγη ρίγανη σε ένα σκεύος και τα αναμιγνύουμε
  3. Προσθέτουμε το μίγμα και τα ψάρια σε μία κατσαρόλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία.

Tip:

Το συγκεκριμένο μπορεί να μαγειρευτεί και στον φούρνο αντί σε κατσαρόλα.

Διατροφικό Σχόλιο από την ομάδα ”ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ” :

Ένα γευστικό πιάτο και ταυτόχρονα πολύ ελαφρύ.

Το ψάρι εκτός των θαυμάσιων ιδιοτήτων που προσφέρει στην ανθρώπινη υγεία βελτιώνει σημαντικά τη μεταβολική λειτουργία.

Για το λόγο αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνεται συχνά στο διατροφολόγιο όλων εκείνων που επιθυμούν την αποτελεσματική ρύθμιση του βάρους τους.

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως απαραίτητα αμινοξέα, ω-3 λιπαρά και βιταμίνη Α από το ψάρι, αλλά και βιοδιαθέσιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, αφού η χαμηλή θερμοκρασία μαγειρέματος δεν επιτρέπει την καταστροφή τους.

Οι σημαντικές αυτές ενώσεις προέρχονται αφειδώς από το λεμόνι, τη ρίγανη και το σκόρδο.

Επιπλέον, η παρουσία του σκόρδου στη συνταγή προσδίδει ιδιαίτερες αντιμικροβιακές και αντιυπερτασικές ιδιότητες. Μοναδικά γευστικό «πιάτο» στην προστασία της υγείας.

ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ (in vitro): 1.650 μονάδες ORAC!

Με τη γευστική αυτή πρόταση προσλαμβάνουμε το 41,2% του μέσου όρου των καθημερινών μας αντιοξειδωτικών αναγκών, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.).
Πηγή

Previous Post

Νηστίσιμο ελαφρύ γλυκό ψυγείου με φρυγανιές

Next Post

Παραδοσιακά μελομακάρονα

Next Post
Η φάβα του Λευτέρη Λαζάρου

Παραδοσιακά μελομακάρονα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ