Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ψάρι μαγειρευτό με κουρκουμά, πάπρικα και σαφράν

24/03/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ψάρι μαγειρευτό με κουρκουμά, πάπρικα και σαφράν
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Μερίδες: 4-6

1 κιλό φιλέτα λευκόσαρκου ψαριού (μπακαλιάρος, γλώσσα, γαλέος κ.λπ.)

30 ml κουτ. σούπας ξίδι, κατά προτίμηση από κόκκινο κρασί

30 ml ελαιόλαδο

4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές ροδέλες

τα φύλλα από 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα

1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (κιτρινόριζα – σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μπαχαράδικα), σε σκόνη

200 ml λευκό, ξηρό κρασί

1/2 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη

10 – 15 ίνες σαφράν ή 1/3 κουτ. γλυκού σαφράν, σε σκόνη

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε το μαγειρευτό ψάρι με κουρκουμά, πάπρικα και σαφράν, πρώτα βάζουμε σε ένα μπολ το ξίδι και 1 κουτ. γλυκού αλάτι, προσθέ- τουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, να σφίξουν και να νοστιμίσουν

Τα ξεπλένουμε και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε τη μισή ποσότητα από τις ντομάτες, τον μισό μαϊντανό, το σκόρδο και τον κουρκουμά.

Μετά από 5 – 6 λεπτά, βάζουμε τα φιλέτα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις υπόλοιπες ντομάτες από πάνω, τον υπόλοιπο μαϊντανό, το κρασί, την πάπρικα, το σαφράν, αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά, μέχρι το φαγητό να πιει σχεδόν το ζουμί του και να χυλώσει.

Με τρυπητή σπάτουλα μεταφέρουμε τα στερεά υλικά από την κατσαρόλα σε πιατέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα της σάλτσας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει και να εξατμιστούν τα υγρά της.

Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Μπακαλιάρος τηγανιτός και σκορδαλιά

Next Post

Μπουκιές υγράλατου μπακαλιάρου σε κουρκούτι τεμπούρα

Next Post
Μπουκιές υγράλατου μπακαλιάρου σε κουρκούτι τεμπούρα

Μπουκιές υγράλατου μπακαλιάρου σε κουρκούτι τεμπούρα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ