Υλικά:
1,5 κιλό μαρίδες ή αθερίνες
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ τριμμένο πιπέρι καγιέν
Λίγο αλάτι
Λεμόνι για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Τρόπος εκτέλεσης:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε αλεύρι, πιπέρι και αλάτι.
Βάζουμε τα ψάρια στο μείγμα του αλευριού και τα καλύπτουμε καλά.
Ζεστάινομε το λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
Ρίχνουμε τα ψαράκια και τηγανίζουμε μόλις για 2 λεπτά, γυρίζοντάς τα και από τις δύο μεριές με την ειδική κουτάλα για τηγάνισμα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
Τα βαζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και είμαστε έτοιμοι!
Αν έχετε και μια μερίδα χόρτα δίπλα ή μια χωριάτικη σαλάτα, δε χρειάζεστε τίποτα παραπάνω!
Πηγή: mothersblog.gr