Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την 11η Γευσιγνωσία του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς

10/03/2020
in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
0
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την 11η Γευσιγνωσία του Δικτύου Συλλόγων Μεσαράς
0
SHARES
Share on Facebook

Αγαπητοί φίλοι,

Το Δίκτυο Συλλόγων Μεσσαράς αποτελεί δευτεροβάθμιο όργανο, έχει 42 μέλη μέχρι σήμερα και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει όλους τους Συλλόγους της περιοχής μας, ώστε να αποκτήσουμε μια ισχυρή φωνή στην προώθηση των πολιτιστικών και επαγγελματικών θεμάτων που μας απασχολούν.

Ο κάθε Σύλλογος φυσικά παραμένει ανεξάρτητος στις δραστηριότητές του, είναι δηλαδή ελεύθερος να ακολουθεί και να υλοποιεί τους σκοπούς που προβλέπονται από το καταστατικό του.

Το Δίκτυο Συλλόγων από την άλλη μεριά φιλοδοξεί να οργανώσει και να συντονίσει κοινές δράσεις όλων των Συλλόγων και να βοηθήσει στην δημιουργία μιας σταθερής πολιτιστικής προσφοράς στους κατοίκους της Μεσσαράς κατά την διάρκεια όλου του έτους σεβόμενοι την βασική δράση του Δικτύου, που είναι η γευσιγνωσία.

Η σημασία της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας είναι καθοριστική και αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Γι’ αυτό και οργανώνουμε συνεργασίες με ιδρύματα και πανεπιστημιακούς φορείς, με στόχο την ανάδειξη γαστρονομικού τουρισμού των τοπικών προϊόντων μας αναδεικνύοντας, έτσι με επιστημονική τεκμηρίωση την ποιότητα αλλά και την ιδιαίτερη γεύση τους.

Όπως το Πρόγραμμα ΦΙΛΕΜΑ που θα πραγματοποιηθεί από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο για την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της διατροφής σε τοπικό επίπεδο με πιλοτική εφαρμογή στη Μεσσαρά Κρήτης.

Και έχει ως στόχο το έργο «ΦΙΛΕΜΑ» έχει ως σκοπό την σύνδεση διατροφής, πολιτισμού και τουρισμού σε τοπικό επίπεδο.

Η δημιουργία και προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας κάθε χωριού και γαστρονομικού χάρτη της Μεσσαράς.

Με αυτόν τον τρόπο παροτρύνουμε όσους συμπατριώτες μας το επιθυμούν, να ασχοληθούν καλυτερεύοντας την ποιότητα της παραγωγής τους, αλλά και να στραφούν στην παραγωγή νέων προϊόντων, αλλά και παραδοσιακών, που θα έχουν μεγαλύτερη απήχηση στις διεθνείς αγορές, με τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα.

Αποφασίσαμε λοιπόν να οργανώνουμε κάθε χρόνο, σε διαφορετικό χωριό ή σύνολα χωριών, κάθε φορά, μία επίδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής μας.

Από την αρχαιότητα έως και σήμερα, στη Μεσσαρά, το λάδι, τα αρωματικά άγρια χόρτα, τα κηπευτικά, κλπ έπαιξαν και παίζουν ως τώρα , σπουδαίο ρόλο στη Μεσσαρίτικη κουζίνα.

Ο στόχος και πάλι, της 11ης γευσιγνωσίας, είναι να μυήσουμε τον ντόπιο, τον εγχώριο τουρίστα και τον τουρίστα του εξωτερικού στις γεύσεις της Μεσσαράς διαφημίζοντας ταυτόχρονα τα προϊόντα της , δημιουργώντας και προβάλλοντας έτσι το πάζλ του γευσιγνωστικού χάρτη της περιοχής.

Τα χωριά που έχουν αναλάβει την γευσιγνωσία του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς είναι:

* το Καμηλάρι το 2009,

* η Πόμπια το 2012,

* ο Σοκαράς το 2013,

* ο Χάρακας το 2014,

* ο Αμπελούζος το 2015,

* η Μητρόπολη 2016,

* ο Σίβας Πυργιωτίσσης το 2017

* ο Άγιος Θωμάς το 2018 , στο Μουσείο Μεσσαράς 2018

* και στο 2019 στα Φαραγγιανά -Αποΐνι.

Ζητούμε λοιπόν, από όσα μέλη μας, ενδιαφέρονται να φιλοξενήσουν το γεγονός και διαθέτουν επίσης τον κατάλληλο χώρο συμμεριζόμενοι παράλληλα τους στόχους που έχουν τεθεί, να εκδηλώσουν την πρόθεσή τους στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου. ή και στο email του Δικτύου Συλλόγων Μεσσαράς: MESSARANETWORK@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας: Σπυριδάκης Μιχάλης 6932311115

Λέριος Νίκος 6974213368,

Εύα Καπελλάκη- Κοντού 6987740185.

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η 1η Μαΐου 2020.

Previous Post

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα εξετάζονται για τις άδειες γονέων λόγω του «λουκέτου» στα σχολεία

Next Post

10 Μαρτίου 2020: Οι  τιμές ημέρας αγροτικών προϊόντων από δημοπρατήρια της Ιεράπετρας

Next Post
5 Μαρτίου 2020: Οι  τιμές ημέρας αγροτικών προϊόντων από δημοπρατήρια της Ιεράπετρας

10 Μαρτίου 2020: Οι  τιμές ημέρας αγροτικών προϊόντων από δημοπρατήρια της Ιεράπετρας

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ