Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πρακτικές συμβουλές για την διατήρηση του εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου

14/01/2019
in ΑΓΡΟΤΙΚΑ
0
Το ελαιόλαδο επουλώνει τα εγκαύματα
0
SHARES
Share on Facebook

Γράφει Ειδικός Συνεργάτης του “e-mesara.gr”

Είναι βασικό να διατηρήσουμε σωστά το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο χρησιμοποιώντας   δοχεία και χώρους αποθήκευσης προκειμένου να  διαφυλαχτούν τα  πολύτιμα, ευεργετικά και υγιεινά  συστατικά του.

Αποφεύγουμε την έκθεση  του σε δυνατό φως και τον ήλιο γιατί   συντελεί στην  υποβάθμιση της ποιότητας του. Σκουρόχρωμες φιάλες ή λευκοσιδηρά δοχεία  είναι κατάλληλα γιατί το προστατεύουν από το φως.

Δεν αφήνουμε το ελαιόλαδο κοντά στις κουζίνες μαγειρέματος , καλοριφέρ και γενικά σε  ζεστά μέρη της κουζίνας γιατί  η θερμοκρασία επιταχύνει  την οξείδωση.

Το ελαιόλαδο   λειτουργεί όπως το  σφουγγάρι απορροφώντας    τις οσμές  του χώρου  που βρίσκεται, οι οποίες μπορούν να προέλθουν από δοχεία με βερνίκια ,αρωματικά ,απορρυπαντικά, μούχλα  που προέρχεται από υγρασία, ή κάπνα.

Για να προφυλάξουμε το ελαιόλαδο από τα παραπάνω κλείνουμε ερμητικά με πώμα τα δοχεία  μετά τη χρήση. Έτσι  αποφεύγομε την οξείδωση και την υποβάθμιση του στο χρόνο.

Αποφεύγομε τις απότομες μεταβολές  θερμοκρασίας   κατά τη διάρκεια της φύλαξης τους  γιατί αυτές δρουν αρνητικά για  να διατηρήσει τη καλή του ποιότητα .Ιδανική θερμοκρασία  του χώρου αποθήκευσης είναι μεταξύ 16c και 20c.

Το ελαιόλαδο διατηρεί  σε διάστημα  από 12 έως 18 μήνες ( εφ’ όσον έχει συντηρηθεί σωστά ) το άρωμα του και τα  πολύτιμα συστατικά του.

Σε μεγαλύτερο διάστημα χάνει το άρωμα και αρχίζει να ταγγίζει ,δηλ. γίνεται  όξινο.

 

Previous Post

«Κεντροαριστερά», «κοινωνικό κέντρο» και οι εθνικές εκλογές  

Next Post

Τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες για σήμερα Δευτέρα στην Κρήτη

Next Post
Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί στην Κρήτη (Πίνακες)

Τοπικές βροχές και από τη νύχτα σποραδικές καταιγίδες για σήμερα Δευτέρα στην Κρήτη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ