Κυριακή, 25 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ

Πόσο σκόρδο μπορώ να τρώω την ημέρα

Το σκόρδο ξεχωρίζει για την έντονη μυρωδιά και την ιδιαίτερη γεύση του

22/02/2024
in ΥΓΕΙΑ
0
Πόσο σκόρδο μπορώ να τρώω την ημέρα
0
SHARES
Share on Facebook

Μία σκελίδα ωμού σκόρδου έχει 15 θερμίδες, 3 γραμμάρια υδατάνθρακες, 0,58 γραμμάρια πρωτεΐνης, 2,85 mg βιταμίνης C, 1,29 mg σελήνιο και 0,15 mg σιδήρου. Η κατανάλωση ωμού σκόρδου μπορεί να ενισχύσει τα οφέλη για την υγεία, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, ενώ το σκόρδο μπορεί να προστεθεί σε μία ευρεία γκάμα συνταγών.

Η αλλιίνη και η αλλιινάση βρίσκονται στο σκόρδο. Το σκόρδο που έχει τεμαχιστεί ή πολτοποιηθεί θα παράγει αλισίνη. Το κύριο ενεργό συστατικό του σκόρδου, η αλισίνη, έχει ισχυρές αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που μπορούν να ενισχύσουν τους αμυντικούς μηχανισμούς του οργανισμού. Το σκόρδο έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επίσης, έχει την φήμη ότι ανήκει στη λίστα των τροφών που προάγουν τη μακροζωία.

Τι μπορεί να προκαλέσει η υπερβολική κατανάλωση σκόρδου

Ως πικάντικη τροφή, το σκόρδο μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως στομαχικές διαταραχές, διάρροια, κοιλιακό άλγος, φούσκωμα και κακοσμία όταν καταναλώνεται σε υπερβολική ποσότητα. Αν και το σκόρδο είναι ευεργετικό, η τήρηση ενός μέτρου στην κατανάλωσή του είναι το κλειδί. Ο ΠΟΥ συμβουλεύει να καταναλώνετε μία έως δύο σκελίδες σκόρδου καθημερινά. Υπάρχουν επίσης ορισμένοι πιθανοί κίνδυνοι από την κατανάλωση υπερβολικής ποσότητας σκόρδου. Πρώτα απ ‘όλα, το ωμό σκόρδο έχει πιο έντονη γεύση και άρωμα από το μαγειρεμένο σκόρδο. Προκειμένου να αποφύγουν την καούρα, συνιστάται στα άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση να περιορίζουν την πρόσληψη σκόρδου.

Αν και το ωμό σκόρδο έχει πιο έντονη γεύση και άρωμα από το μαγειρεμένο σκόρδο, εξακολουθεί να είναι ασφαλές για κατανάλωση. Επιπλέον, το ωμό σκόρδο διατηρεί περισσότερη αλισίνη, μια ένωση που περιέχει θείο και είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για τα οφέλη του σκόρδου στην υγεία.

Για καλύτερα αποτελέσματα, στοχεύστε σε μία με δύο σκελίδες κάθε μέρα. Εάν έχετε οποιεσδήποτε παρενέργειες, όπως καούρα, παλινδρόμηση οξέος ή για κάποιο λόγο υπερβολική αιμορραγία, μειώστε την πρόσληψη.

Πηγή: healthstat.gr

Previous Post

Απαλλαγή από την υποχρέωση της αγρανάπαυσης

Next Post

Μανόλης Χαρούλης: Μια αυθεντική κρητική φιγούρα στην Ορεινή Κρήτη

Next Post
Μανόλης Χαρούλης: Μια αυθεντική κρητική φιγούρα στην Ορεινή Κρήτη

Μανόλης Χαρούλης: Μια αυθεντική κρητική φιγούρα στην Ορεινή Κρήτη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ