Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πώς να φτιάξετε σφακιανές πίτες

10/11/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πώς να φτιάξετε σφακιανές πίτες
0
SHARES
Share on Facebook

Λεπτά, απίθανα και φίνα πιτάκια από την Κρήτη με γέμιση απαλής φρέσκιας μυζήθρας και επικάλυψη από μέλι θυμαρίσιο.

Συνταγή: Αντωνία Κατή

Food styling: Dawn brawn Μελισσουργού

Βοηθός Food Stylist: Αλεξάνδρα Τασουνίδου

Υλικά

Τεμάχια: 12 – 16
500 γρ. (4 κοφτές κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
240 ml (περίπου 1 + 1/4 της κούπας) χλιαρό νερό
70 ml (1/3 της κούπας) ρακή
50 ml (1/4 της κούπας) ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
500 γρ. μαλακό ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα Κρήτης
λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα
– μέλι θυμαρίσιο
– σουσάμι καβουρδισμένο (προαιρετικά)

Διαδικασία

Σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε το νερό, τη ρακή, το ελαιόλαδο και το αλάτι.

Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 12-16 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μικρές μπάλες. Το ίδιο κάνουμε και με το τυρί.

Σε λεία επιφάνεια ανοίγουμε με τον πλάστη κάθε ζυμαράκι σε λεπτό δίσκο διαμέτρου περίπου 10 εκ. Βάζουμε μια μπάλα τυριού στο κέντρο και κλείνουμε γύρω γύρω με τη ζύμη ώστε να καλύψουμε και να εγκλωβίσουμε το τυρί. Το ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη, σε λεπτό δίσκο, προσέχοντας να μην ανοίξει το ζυμαράκι και βγει το τυρί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Αλείφουμε με λίγο λάδι ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε κάθε πιτάκι χωριστά για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Περιχύνουμε τις πίτες με μέλι, όσο είναι ακόμη ζεστές. Εάν θέλουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο σουσάμι.

Πηγή: kathimerini.gr

Previous Post

Αναπληρωτές: Το αργότερο μέχρι τις 10 μ.μ. η ανακοίνωση των ονομάτων των 3.000 εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν

Next Post

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο

Next Post
Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ