Η συνταγή καρυκευμάτων χρειάζεται μόνο μια χούφτα αποξηραμένα βότανα και λίγα λεπτά για να τα φτιάξετε. Δεν θα πιστεύετε πόσο εύκολο είναι να μαστιγώσετε μια παρτίδα από αυτό ζωηρό μείγμα μπαχαρικών από την αρχή!
Εύκολο σπιτικό ιταλικό καρύκευμα
Τα πιάτα ιταλικής έμπνευσης είναι μερικά από μας αγαπημέναειδικά αυτά που φτιάχνονται στο σπίτι.
Αυτές οι συνταγές είναι συνήθως νόστιμα νουντλς βαριά με υδατάνθρακες καλυμμένα με μια χορταστική, γευστική σάλτσα. Και αυτή η πλούσια σε γεύση σάλτσα συνήθως περιέχει μια γενναιόδωρη μερίδα ζωηρό και δυνατό Ιταλικό καρύκευμα με βότανα.
Ένα υπέροχο ιταλικό μείγμα μπαχαρικών περιλαμβάνει απλά ο σωστός συνδυασμός βασικά αποξηραμένα βότανα, πολλά από τα οποία είναι συνηθισμένο να έχετε στο χέρι.
Αν βρεθείτε να προσπαθείτε να φτιάξετε κοχύλια γεμιστά με παρμεζάνα κοτόπουλου ή ψημένη πίτα σπαγγέτι και συνειδητοποιήσετε ότι δεν έχετε ένα βάζο με μείγμα ιταλικών βοτάνων στο ντουλάπι, αυτή η εύκολη «συνταγή» είναι ιδανική για να ετοιμάσετε γρήγορα μια παρτίδα με αποξηραμένα βότανα. έχουν στην κουζίνα!
Ποια συστατικά είναι τα ιταλικά καρυκεύματα;
Αυτά είναι τα αποξηραμένα βότανα που χρειάζεστε για να τα φτιάξετε καλύτερος βασική σπιτική ιταλική συνταγή καρυκευμάτων:
- Αποξηραμένη ρίγανη– Γήινο και λίγο πιπεράτο
- Μαντζουράνα ξερή – Ελαφρύ, γλυκό και ελαφρώς λουλουδάτο
- Αποξηραμένος βασιλικός– Λεπτή γλυκιά γεύση γλυκόριζας
- Αποξηραμένο θυμάρι– Στιβαρή ουσία μέντας και λεμονιού
- Αποξηραμένο δεντρολίβανο– Δυνατό και πεύκο
- Αποξηραμένο Φασκόμηλο– Ζωντανές νότες πεύκου και ευκαλύπτου
Αλλά σίγουρα μπορείτε να αλλάξετε τη γεύση και να συμπεριλάβετε άλλα συστατικά στο σπιτικό ιταλικό μείγμα μπαχαρικών σας. Αυτή είναι η ομορφιά ενός μείγματος βοτάνων φτιαγμένο από την αρχή… Μπορείτε να το φτιάξετε ακριβώς πώς σου αρέσει!
Μπορείτε να προσαρμόσετε τα συστατικά ώστε να είναι πιο βαριά στα βότανα που αγαπάτε και να μειώσετε (ή να παραλείψετε) αυτά που δεν σας αρέσουν.
Επίσης, δοκιμάστε να προσθέσετε:
- Τριμμένο κόκκινο πιπέρι– Για έναν υπαινιγμό πικάντικου
- Σκόνη σκόρδου – Να περιλαμβάνει επιπλέον γεύση ιταλικής έμπνευσης
- Σκόνη κρεμμυδιού –Προσθέτει μια υπέροχα γήινη κοφτερή γεύση
- Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού – Ιδανικό για λαμπερά πιάτα με εσπεριδοειδή όπως αυτό Κρεμώδης κοτόσουπα με λεμόνι συνταγή
- Αλατοπίπερο– Συμπεριλάβετε αυτά για ένα πλήρες έτοιμο καρύκευμα για τα πιάτα σας
Πώς να φτιάξετε το καλύτερο ιταλικό μείγμα καρυκευμάτων από το μηδέν
Είναι πραγματικά όπως εύκολο ως 1-2-3 για να ετοιμάσετε το δικό σας αποξηραμένο ιταλικό καρύκευμα.
Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα γευστικό μείγμα σε λιγότερο από 5 λεπτά:
- Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ ή βάζο.
- Μετρήστε και προσθέστε όλα τα αποξηραμένα βότανα στο βάζο. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
- Καλύψτε και διατηρήστε το σπιτικό ιταλικό μείγμα μπαχαρικών σας σε θερμοκρασία δωματίου.
Ολοκληρώθηκε!
Συχνές Ερωτήσεις
Πόσο διαρκούν τα σπιτικά μείγματα μπαχαρικών;
Αυτό το ιταλικό μείγμα βοτάνων θα διαρκέσει όσο οποιοδήποτε αποξηραμένο βότανο, αρκεί να μην του προσθέσετε υγρασία.
Για βέλτιστη φρεσκάδα, αποθηκεύστε τα καρυκεύματα και τα μπαχαρικά σε ένα αεροστεγές δοχείο και διατηρήστε τα σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Γιατί να φτιάξετε ένα σπιτικό καρύκευμα;
Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε επιπλέον άρωμα σε όλες τις συνταγές και τα πιάτα σας. Έχετε επίσης πολύ περισσότερο έλεγχο στο τι μπαίνει στα μείγματα μπαχαρικών σας όταν δημιουργείτε τα δικά σας.
Ωστόσο, το καλύτερο από όλα, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα χρησιμοποιώντας αποξηραμένα βότανα που έχετε ήδη για να φτιάξετε το δικό σας μείγμα!
Ποιες άλλες συνταγές μπορώ να φτιάξω με ιταλικά καρυκεύματα;
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σπιτικό ιταλικό μείγμα μπαχαρικών τόσα πολλά νόστιμα πιάτα! Δοκιμάστε το κάθε φορά που έχετε μια συνταγή που απαιτεί αποξηραμένα ιταλικά βότανα.
Μερικά από τα αγαπημένα μας περιλαμβάνουν:
Ταιριάζουν επίσης με τα περισσότερα ιταλικά πιάτα όπως πίτσα, σάλτσες ζυμαρικών, πατάτες και άλλα λαχανικά.
Ελπίζω να σας αρέσει να φτιάχνετε το δικό σας μείγμα ιταλικών καρυκευμάτων από την αρχή!
Ψάχνετε για περισσότερες συνταγές για σπιτικά μείγματα καρυκευμάτων και καρυκεύματα;
Ελέγξτε την εκτυπώσιμη κάρτα συνταγής παρακάτω για διατροφικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των ποσοστών θερμίδων, υδατανθράκων, πρωτεϊνών, νατρίου, καλίου, φυτικών ινών, ασβεστίου και βιταμίνης C.
Πώς να φτιάξετε ιταλικά καρυκεύματα
Πώς να φτιάξετε ιταλικά καρυκεύματα – Μια εύκολη σπιτική ιταλική συνταγή για καρυκεύματα που χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να την φτιάξετε. Τραβήξτε γρήγορα μια παρτίδα από την αρχή και κρατήστε το ράφι μπαχαρικών σας εφοδιασμένο!
Διατηρείται σε αεροστεγές δοχείο. Αυτό το μείγμα βοτάνων θα διαρκέσει όσο οποιοδήποτε αποξηραμένο βότανο, αρκεί να μην του προσθέσετε υγρασία.
Πιθανές προσθήκες:
- Τριμμένο κόκκινο πιπέρι
- Σκόνη σκόρδου
- Σκόνη κρεμμυδιού
- Αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού
- Αλας
- Πιπέρι
Σερβίρισμα: 1κουτάλι της σούπας, Θερμίδες: 53kcal, Υδατάνθρακες: 13σολ, Πρωτεΐνη: 2σολ, Λίπος: 1σολ, Κορεσμένο λίπος: 1σολ, Νάτριο: 9mg, Κάλιο: 231mg, Ινα: 8σολ, Ζάχαρη: 1σολ, Βιταμίνη Α: 483IU, Βιταμίνη C: 3mg, Ασβέστιο: 365mg, Σίδερο: 14mg
Πηγή: newsmila.info