Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πώς επιστήμονες κατάφεραν να ελέγξουν την ωρίμανση της ντομάτας

26/05/2021
in ΑΓΡΟΤΙΚΑ
0
Πώς επιστήμονες κατάφεραν να ελέγξουν την ωρίμανση της ντομάτας
0
SHARES
Share on Facebook

Αλλάζοντας μία πρωτεΐνη επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο να αλλάξουν τα ποσοστά ωρίμανσης της ντομάτας. Εμπειρογνώμονες στο Τμήμα Επιστημών Φυτών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ανακάλυψαν πώς η ωρίμανση – συμπεριλαμβανομένων των αλλαγών και του «μαλακώματος» – μπορεί να επιταχυνθεί ή να επιβραδυνθεί για τις ντομάτες.

Η ομάδα της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι τροποποιώντας την έκφραση μιας μόνο πρωτεΐνης, που βρίσκεται σε υποκυτταρικά οργανίδια που ονομάζονται πλαστίδια, μπορούν να ασκήσουν κάποιο έλεγχο στην ωρίμανση.

Στις ντομάτες, η διαδικασία ωρίμανσης συνεπάγεται με αλλαγές στα μικροσκοπικά «οργανίδια» μέσα στα κύτταρα των φρούτων, που ονομάζονται πλαστίδια. Αυτά τα πλαστίδια είναι υπεύθυνα για το χρώμα του καρπού.

Παρά τη σημασία τους στην απόδοση χρώματος φρούτων, λίγα ήταν γνωστά στο παρελθόν για το πώς εμπλέκονται τα πλαστίδια στη διαδικασία ωρίμανσης.

Αυτά τα αποτελέσματα, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Nature Plants , παρέχουν μια θεωρητική βάση για την τροποποίηση ή τον χειρισμό της ωρίμανσης σαρκωδών φρούτων όπως οι ντομάτες.

Ο ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, ο Paul Jarvis του Τμήματος Επιστημών Φυτών της Οξφόρδης, δήλωσε ότι η μελέτη αποκάλυψε πραγματικές δυνατότητες βελτίωσης των καλλιεργειών. «Για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πρώιμων ή όψιμων καρποφόρων ποικιλιών σαρκωδών φρούτων, ή για τη βελτίωση της μεταφοράς ή της διάρκειας ζωής των φρούτων, καθυστερώντας την ωρίμανση χωρίς να διακυβεύεται η ποιότητα», δήλωσε ο Jarvis.

Previous Post

Στους 36,6 °C  ο υδράργυρος σήμερα Τετάρτη στη Μεσαρά…

Next Post

Η Παναγία η Γοργοεπήκοος  στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Ζαρό

Next Post
Η Παναγία η Γοργοεπήκοος  στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Ζαρό

Η Παναγία η Γοργοεπήκοος  στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στο Ζαρό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ