Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα

22/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αίγα με ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

Για ένα ταψί διαμέτρου 25×35εκ.

1 πακέτο φύλλο κρούστας

100 γρ. Βιτάμ για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού

4 μέτρια αβγά

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

200 γρ. Βιτάμ λιωμένο

150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες

2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από 2 πορτοκάλια

Για το σιρόπι:

1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλιτζ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού

½ φλιτζ. τσαγιού νερό

1 ξυλάκι κανέλας ή 1 αστεροειδή γλυκάνισο

Φλούδα από μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

  1. Πρώτα ετοιμάζουμε το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, ανακατεύοντας στην αρχή να λιώσει η ζάχαρη και βράζοντας στη συνέχεια όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αλείφουμε με λιωμένο Βιτάμ τα τρία πρώτα φύλλα κρούστας και αφού τα σουρώσουμε κατά μήκος, στρώνουμε με αυτά τη βάση του ταψιού την οποία έχουμε αλείψει επίσης με Βιτάμ.
  3. Κόβουμε κατά πλάτος τα υπόλοιπα φύλλα όπως είναι στοιβαγμένα το πάνω στο άλλο, τα τυλίγουμε σε δύο ρολά από τη μεγάλη πλευρά και με ένα μαχαίρι κόβουμε τα ρολά σε φέτες. Μετά ανοίγουμε τα κρόσια των φύλλων που φτιάξαμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί πάνω από τα υπόλοιπα φύλλα. Ρίχνουμε σταγόνες από το λιωμένο βιτάμ, ανακατεύουμε με τα δάχτυλα να είναι αφράτα τα φύλλα στο ταψί και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
  4. Στο μεταξύ αναμιγνύουμε μέσα σε μπολ το γιαούρτι με τα αβγά, το ζαχαρούχο γάλα, το λιωμένο Βιτάμ, το μπέικιν πάουντερ, τις σταγόνες της σοκολάτας και το ξύσμα του πορτοκαλιού. Με μια κουτάλα βγάζουμε τα προψημένα κρόσσια του φύλλου από το ταψί και τα ρίχνουμε στο μίγμα των αβγών. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από τα κάτω φύλλα. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στoυς 175°C και ψήνουμε για ½ ώρα ακόμη, μέχρι να ροδοκοκκινίσει όμορφα το γλυκό.
  5. Το ξεφουρνίζουμε όταν βυθίσουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και το βγάλουμε στεγνό, διαφορετικά το ψήνουμε για λίγο ακόμη. Αφού βγάλουμε το γλυκό ψημένο από το φούρνο περιμένουμε λίγο και το χαράζουμε σε κομμάτια. Το σιροπιάζουμε ρίχνοντας το κρύο σιρόπι λίγο – λίγο με μια κουτάλα. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά πριν το σερβίρουμε.

Πηγή: vitam.gr

 

Previous Post

Τυροκροκέτες

Next Post

Μοσχάρι κρασάτο με μαυροδάφνη

Next Post
Αίγα με ντομάτα

Μοσχάρι κρασάτο με μαυροδάφνη

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ