Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πορτοκαλόπιτα με μαύρη σοκολάτα

28/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πορτοκαλόπιτα με μαύρη σοκολάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

250γρ. γιαούρτι
3 αυγά
½ κούπα ηλιέλαιο
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 1/5 πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
20γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ αλάτι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:

1 ½ ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουβερτούρα NESSTLE DESSERT 65 % Κακάο (200 γρ.)

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το γιαούρτι , τα αβγά , το ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ζάχαρη , το baking powder και τέλος το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Ανοίξτε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και ξεχωρίστε τα ένα ένα. Κόψτε σε 5 κομμάτια το κάθε φύλλο και ρίξτε μέσα στο μπολ με τον χυλό. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσουν όλα τα φύλλα υγρασία από τον χυλό.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί για τον φούρνο και φροντίστε να υπάρχει περιθώριο στο ύψος του διότι η πίτα θα φουσκώσει.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 35 λεπτά. Καρφώστε ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει στεγνό τότε θα είναι έτοιμη.
Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια πάρτε ένα πιρούνι και γεμίστε τρύπες την επιφάνεια της πίτας για να διεισδύσει σιρόπι.
Βάλτε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Aποσύρετε από την εστία και αμέσως ρίξτε μέσα τη κουβερτούρα NESTLE DESSERT 65% Κακάο διαλυμένη σε μικρά κομματάκια.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές σιρόπι και όπως είναι καυτό αδειάστε μέσα στην χλιαρή πορτοκαλόπιτα.
Μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και απολαύστε με παγωτό βανίλια.

Πηγη: glikessintages.gr

Previous Post

Κρητική σπανακόπιτα

Next Post

Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

Next Post
Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

Μπισκότα καρυδιού γεμιστά με πραλίνα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ