Υλικά
250γρ. γιαούρτι
3 αυγά
½ κούπα ηλιέλαιο
½ κούπα χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 1/5 πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
20γρ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γλ αλάτι
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Για το σιρόπι:
1 ½ ποτήρι νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κουβερτούρα NESSTLE DESSERT 65 % Κακάο (200 γρ.)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το γιαούρτι , τα αβγά , το ηλιέλαιο , τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ζάχαρη , το baking powder και τέλος το αλάτι. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Ανοίξτε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και ξεχωρίστε τα ένα ένα. Κόψτε σε 5 κομμάτια το κάθε φύλλο και ρίξτε μέσα στο μπολ με τον χυλό. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσουν όλα τα φύλλα υγρασία από τον χυλό.
Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί για τον φούρνο και φροντίστε να υπάρχει περιθώριο στο ύψος του διότι η πίτα θα φουσκώσει.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 35 λεπτά. Καρφώστε ένα μικρό μαχαίρι στο κέντρο της πίτας και αν βγει στεγνό τότε θα είναι έτοιμη.
Βγάλτε από το φούρνο, αφήστε να πέσει η θερμοκρασία της και στη συνέχεια πάρτε ένα πιρούνι και γεμίστε τρύπες την επιφάνεια της πίτας για να διεισδύσει σιρόπι.
Βάλτε το νερό με την ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράστε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Aποσύρετε από την εστία και αμέσως ρίξτε μέσα τη κουβερτούρα NESTLE DESSERT 65% Κακάο διαλυμένη σε μικρά κομματάκια.
Ανακατέψτε με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές σιρόπι και όπως είναι καυτό αδειάστε μέσα στην χλιαρή πορτοκαλόπιτα.
Μεταφέρετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και απολαύστε με παγωτό βανίλια.
Πηγη: glikessintages.gr