Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο φύλλο κρούστα
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 φλ. ζάχαρη
1-2 βανίλιες
1 φακελάκι μπέικων πόιντερ
ξύσμα από ένα πορτοκαλί
για το σιρόπι:
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ξυλάκι κανέλλας (προαιρετικά)
φλούδα ενός πορτοκαλιού
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα σε ένα μπολ και χτυπάμε με το σύρμα. Όταν γίνει ένα ομοιογενές μίγμα αρχίζουν να ρίχνουμε τα φύλλα. Πριν τα έχουμε κόψει όπως είναι από τη συσκευασία σε 4 κομμάτια το κάθε φύλλο. Ένα-ένα λοιπόν τσαλακώνουμε τα κομμένα φύλλα σαν να τσαλακώνουμε χαρτί και τα ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
Αφού τελειώσουν τα φύλλα, βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο.
Έχουμε εν τω μεταξύ βράσει και δέσει το σιρόπι. Όταν ψηθεί το γλυκό μας, το χαράζουμε και ρίχνουμε το χλιαρό έως κρύο σιρόπι. Μπορούμε να συνοδεύουμε με σαντιγί ή παγωτό.
Λίγα μυστικά ακόμα
1.Καλο θα είναι τα αυγά να είναι πριν ελαφρώς χτυπημένα για να μη σβολιάσουν στο μίγμα.
2.Αν δεν βάλουμε καλαμποκέλαιο και βάλουμε ελαιόλαδο καλό θα είναι να βάλουμε λιγότερο γιατί είναι πιο βαρύ. 1/2 με 3/4 είναι αρκετό.
3.Οταν βράσει το σιρόπι και το αφήσουμε να κρυωσει,καλο θα είναι να βγάλουμε από μέσα τη φλούδα γιατί αν μείνει πολύ ώρα μέσα θα πικρίσει.
- Για πιο ευκολία μπορούσαμε αφού χτυπήσουμε τα υλικά να ρίξουμε το μίγμα στο ταψί μας και ύστερα να βάλουμε τα φύλλα για να είναι πιο μεγάλος ο χώρος και να απλωθούν τα φύλλα καλύτερα. Είναι όμως το ίδιο να το κάνουμε στο μπολ κατευθείαν. Καλή επιτυχία!
Πηγή: sintagespareas.gr