Υλικά συνταγής:
Χοντρόφλουδα πορτοκάλια: 6 μεγάλα αράντιστα
Νερό: 1 λίτρο
Ζάχαρη: 500 γρ.
Χυμό πορτοκαλιού: 100 ml
Οδηγίες:
1. Κόβετε το πάνω και το κάτω μέρος του πορτοκαλιού (το κοτσάνι και τον αφαλό) και χαράζετε την φλούδα στα τέσσερα. Την βγάζετε με προσοχή από το πορτοκάλι.
2. Βράζετε νερό σε κατσαρόλα και ζεματάτε τις φλούδες για 2 – 3 λεπτά. Τις στραγγίζετε. Ξαναβράζετε νερό και ξαναζεματάτε τις φλούδες. Τις ξαναστραγγίζετε.
3. Βάζετε σε κατσαρόλα το 1 λίτρο νερό, τη ζάχαρη και το χυμό και τη βάζετε στη φωτιά. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και όταν βράσει, βάζετε και τις φλούδες. Τις σιγοβράζετε για 1,5 περίπου ώρα να μαλακώσουν καλά. Σβήνετε την φωτιά και τις αφήνετε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
4. Βγάζετε τις φλούδες από το σιρόπι και τις βάζετε σε σχάρα να στραγγίξουν όλη νύχτα. Την επομένη τις φυλάτε σε γυάλα ή μπολ στο ψυγείο.
Πηγή: radicio.com