Υλικά
6 άτομα
1 ltr νερό
1 kg ζάχαρη
3 πορτοκάλια ολόκληρα αλεσμένα στο multi
500 γρ σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ βούτυρο φρέσκο (ή μαργαρίνη)
200 γρ ινδοκάρυδο
1 κουτ.γλ. βανίλια.
300-400 γρ κουβερτούρα
800 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια, τα στεγνώνουμε και τα πολτοποιούμε με τη φλούδα τους σε ένα μπλέντερ.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, ρίχνουμε τη ζάχαρη και την ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει.
Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το ινδοκάρυδο, το σιμιγδάλι και περιμένουμε να πούμε ανακατεύοντας. ΠΡΟΣΟΧΗ πιτσιλάει και μπορεί να καείτε !!
Στο τέλος ρίχνουμε τα βανίλια και το βούτυρο.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα.
Εγώ τον έβαλα και σε ατομικές φόρμες.
Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κουβερτούρα και περιμένουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, ανακατεύουμε μέχρι να πούμε.
Περιχύνουμε τον χαλβά με τη σοκολάτα.
Το αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε.
Γαρνίρουμε με φέτες πορτοκαλιού ή και σαντιγί.
Πηγή: cookpad.com