Κυριακή, 22 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ποιους ψάχνει η ΕΥΠ στην Κρήτη

Ηράκλειο: Άρπαξαν λεφτά επιχειρηματία – Το κόλπο των δραστών με τη «Διαύγεια»
Share on Facebook

Το μουσουλμανικό στοιχείο, η χωρίς ενημέρωση των αρμοδίων ελληνικών αρχών αφίξεις στο νησί ξένων ηγετικών στελεχών άλλων χωρών, η ελληνική τρομοκρατία με παρουσία στο νησί ακόμα και ατόμων που καταζητούνταν πανελλαδικά, αλλά και οι επενδύσεις «μαμούθ» ακόμα και Ελλήνων επιχειρηματιών, ήταν, είναι και θα είναι, όπως λένε στελέχη των μυστικών υπηρεσιών, μεταξύ των αντικειμένων των υπηρεσιών αυτών και σε τοπικό επίπεδο.

Περιστατικά του παρελθόντος που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας είχαν σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στις τοπικές υπηρεσίες ασφαλείας, και μάλιστα από την τοπική διερεύνηση, «ξεκλείδωσαν» κλειδωμένες για καιρό υποθέσεις που οδήγησαν σε λύσεις για περιστατικά με έντονο μυστήριο. Και δεν ήταν μόνο οι υποθέσεις με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο, που μπήκαν το «μικροσκόπιο».

Η παρουσία κινέζικων πολυκαταστημάτων, των γουναράδικων, των ενεχυροδανειστηρίων που ξεφύτρωναν σαν «μανιτάρια» και άλλων επιχειρήσεων για τις οποίες υπήρχαν εντολές να διερευνηθεί εάν γίνεται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ή άλλες παράνομες ενέργειες, ακόμα και απαγωγές, είχαν αποτελέσει στόχους μηνών, αν όχι ετών από εξειδικευμένα στελέχη αρμόδιων υπηρεσιών. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις που ο χειρισμός και οι εκθέσεις που συντάχθηκαν και προωθήθηκαν σε κεντρικό επίπεδο, άνοιξαν το δρόμο για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα και να ακολουθήσουν οι χειρισμοί από άλλες υπηρεσίες, με αμιγώς οικονομικό αντικείμενο.

Ο άσος

Δεν είναι μάλιστα λίγα τα στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας του νησιού που από την έρευνά τους πήραν … Άσο. Πρόκειται για μια τρόπον τινά διάκριση των εκθέσεων που συντάχθηκαν και προωθήθηκαν σε κεντρικό επίπεδο. Μάλιστα, σε τρεις πολύ σοβαρές υποθέσεις που χειρίζονταν σε τοπικά επίπεδο οι αρμόδιες υπηρεσίες, η έκθεση των στελεχών της, πήρε τον πολυπόθητο Άσο.

Ο Κρητικός με τις διασυνδέσεις στην τρομοκρατία και η γυναίκα «θρύλος»

Κι όμως σε περιοχή της Κρήτης έκανε διακοπές, λόγω και καταγωγής, άτομο με διασυνδέσεις με τρομοκρατική οργάνωση που αν και δεν αναζητούνταν για να συλληφθεί, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή των σχετικών ενημερώσεων. Ο συγκεκριμένος, όπως είχε φανεί από την μυστική έρευνα, είχε δώσει στέγη σε γυναίκα που για τις Διωκτικές Αρχές είχε χαρακτηριστεί ως τρομοκράτης πρώτης γραμμής.

Η μυστική άφιξη

Υπόθεση μεγάλου ενδιαφέροντος ήταν και η άφιξη ξένου πολιτικού παράγοντα ισχυρής χώρας, ο οποίος ήρθε σε αεροδρόμιο του νησιού με ιδιωτικό αεροσκάφος και χωρίς κανείς να γνωρίζει το παραμικρό, αφού δεν είχε κατατεθεί ούτε καν σχέδιο πτήσης. Ήταν από τις πιο δύσκολες υποθέσεις, αφού ο συγκεκριμένος πολιτικός παράγοντας είχε συναντήσεις σε συγκεκριμένο χώρο όπου η είσοδος δεν ήταν εύκολη.

Υπήρξαν συναντήσεις με αλλοδαπούς, το περιεχόμενο των οποίων κλήθηκαν να πληροφορηθούν αρμόδια στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και με την μυστική παρουσία ισχυρού πολιτικού παράγοντα χώρας και πάλι του εξωτερικού σε μοναστήρι της Κρήτης. Τότε η ερμηνεία που δόθηκε από την έρευνα που έγινε ήταν ότι οι συναντήσεις είχαν οικονομικό περιεχόμενο και… επενδύσεις.

Οι ξένοι πράκτορες

Από τις υποθέσεις που έκαναν «τζιζ» και χρειαζόταν λεπτός χειρισμός ήταν ο εντοπισμός Τούρκου πράκτορα, κάτι που και στο παρελθόν είχε συμβεί, αλλά και μια υπόθεση με έναν Ρώσο πράκτορα ο οποίος, όπως είχε φανεί, «σουλάτσαρε» για καιρό στο νησί, μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκε και ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται, αλλά δεν ανακοινώνονται. Βέβαια, όπως παραδέχονται αρμόδιες πηγές με τις οποίες μιλήσαμε, «η παρουσία στελεχών ξένων μυστικών υπηρεσιών στο νησί δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο.

Έχουν γίνει και στο παρελθόν με την παρουσία αλλοδαπού που έβαζε φωτιές στο νησί. Τα πάντα είναι θέμα ενημέρωσης και καλής συνεργασίας, όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών, ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα κ.ο.κ.». Μάλιστα, όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές «είναι γνωστή και η μανία που έχουν στελέχη μυστικής υπηρεσίας συγκεκριμένης χώρας σε παραθαλάσσια περιοχή της Κρήτης και σε συγκεκριμένο υπερπολυτελές κατάλυμα».

Το who is who και των υπαλλήλων σε φαινομενικά αθώες επιχειρήσεις του εξωτερικού είχε αναζητηθεί από στελέχη μυστικών υπηρεσιών της Κρήτης σε παράλληλες έρευνες που γίνονταν με Αστυνομία και ΣΔΟΕ. «Υπήρξαν συμπεράσματα ότι κάποιες επιχειρήσεις στηρίζονταν από τις κυβερνήσεις ξένων χωρών. Όμως ένα από τα ζητούμενα που ερευνάμε είναι και ο ρόλος αυτών των υπαλλήλων» σχολίασε αρμόδια πηγή. Σημειώνεται ότι από την έρευνα σε χώρους θρησκευτικής λατρείας που αποτελεί πάντα ένα από τα ζητούμενα, οι διενεργούντες την έρευνα διαπίστωσαν στο παρελθόν τον πακτωλό χρημάτων που στέλνονταν από την Κρήτη στην Αθήνα και από εκεί είχε προκύψει η οικονομική ενίσχυση τρομοκρατικών οργανώσεων.

Πηγή: patris.gr

Related Posts

Συνελήφθη 35χρονη για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον αριθμό των νεκρών στη Θεσσαλία
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κρήτη: Σύλληψη έξι ατόμων για παράνομες πρακτικές προσέλκυσης πελατών

22/06/2025
Μια από τις μεγαλύτερες καραβιές που ήλθαν στην Κρήτη – 500 παράνομοι αλλοδαποί στην Αγία Γαλήνη…
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια από τις μεγαλύτερες καραβιές που ήλθαν στην Κρήτη – 500 παράνομοι αλλοδαποί στην Αγία Γαλήνη…

22/06/2025
Άγνωστος αριθμός παράνομων μεταναστών μεταφέρεται αυτή την ώρα στους Καλούς Λιμένες…
(Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ

Έφτασε στην Αγία Γαλήνη πολύ μεγάλη καραβιά μεταναστών…

22/06/2025
Amari Green Festival: Μια γιορτή πολιτισμού, φύσης και παράδοσης
(Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ

Amari Green Festival: Μια γιορτή πολιτισμού, φύσης και παράδοσης

22/06/2025
Έφτασαν στους Καλούς Λιμένες 278 παράνομοι μετανάστες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσαρά: Τρεις οι διακινητές των 278 παράνομων μεταναστών στους Καλούς Λιμένες

22/06/2025
Καιρός: Στους 33 °C θερμοκρασίας σήμερα Κυριακή στη Μεσαρά – 4ημέρη πρόγνωση για την περιοχή με πίνακες του meteo.gr
ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Καιρός: Στους 33 °C θερμοκρασίας σήμερα Κυριακή στη Μεσαρά – 4ημέρη πρόγνωση για την περιοχή με πίνακες του meteo.gr

22/06/2025
Αμερικανικοί βομβαρδισμοί σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν
ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ

Αμερικανικοί βομβαρδισμοί σε τρεις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν

22/06/2025
Νέα μεγάλη φουρνιά: Μεγάλο αλιευτικό με εκατοντάδες παράνομους μετανάστες νότια της περιοχής μας
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα μεγάλη φουρνιά: Μεγάλο αλιευτικό με εκατοντάδες παράνομους μετανάστες νότια της περιοχής μας

21/06/2025
Previous Post

Μεσαρά: Βραβεύτηκε το εστιατόριο Scala στα Μάταλα

Next Post

Ο Άγιος Ευμένιος ο Νέος και ο Άγιος Παΐσιος

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ