Υλικά συνταγής
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα)
1 ξερό κρεμμύδι
2 φλ. πλιγούρι
1 κ.σ. πελτέ
1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
4 φλ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό)
2 κ.σ. μαϊντανό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο νηστίσιμο τυρί
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο.
Προσθέτουμε το πλιγούρι , τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό.
Αλατοπιπερώνουμε.
- Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι.
Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊνταντό και σερβίρουμε αμέσως νηστίσιμο τυρί.
Πηγή: argiro.gr