Υλικά
1 πακέτο πλεξουδάκια
1 κρεμμύδι
1 σκ σκόρδο
300 γρ. απάκι κοτόπουλο Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
200 γρ. κρεμώδες τυρί
Γραβιέρα
2 κρόκους αυγών Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης
200 Ml από το ζουμί που βράσανε τα μακαρόνια
2 κ.σ βούτυρο.
αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα πλεξουδάκια και τα κατεβάζουμε όταν είναι μισοψημένα. Σουρώνουμε τα πλεξουδάκια (κρατώντας τα ζουμερά) και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αφού πρώτα τα έχουμε κάνει πολτό στο μπλέντερ. Κόβουμε το απάκι σε μικρά καρεδάκια και τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ δίπλα βάζουμε το κρεμώδες τυρί τους κρόκους και αφού τα ανακατέψουμε προσθέτουμε το ζωμό από τα μακαρόνια, αλάτι πιπέρι και χτυπάμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Βάζουμε το βούτυρο στο απάκι και όταν λιώσει, ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο απάκι και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα μακαρόνια, τρίβουμε γραβιέρα και βράζουμε 2-3 λεπτά όλα τα υλικά μαζί για να δέσουν! Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη
Πηγή: agroktimatakritis.gr