Υλικά για τη ζύμη:
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
3 πρέζες αλάτι (1 κουτ. σούπας)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
Υλικά για τη γέμιση:
200 γρ. σαλάμι πικάντικο (σε φέτες)
50 γρ. ντοματοπελτές
100 γρ. τυρί mozzarella (μοτσαρέλα αγελαδινή φρέσκια) (τριμμένη)
100 γρ. πιπεριές γλυκές κόκκινες (2 τεμ.)
50 γρ. ελιές πράσινες (χωρίς κουκούτσι)
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτα:
400 γρ. ντομάτες κον κασέ (κονσέρβα)
4 γρ. ζάχαρη
2 πρέζες αλάτι
3 πρέζες ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
Η ζύμη: Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε με το φτερό το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι. Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό, αλλάζοντας και το εξάρτημα στο μίξερ βάζοντας τον γάντζο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη. Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα και το ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε την μπάλα της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα. Αν αυτό είναι αδύνατο, την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον σκεπασμένη.
Η σάλτσα: Με το mini pimmer πολτοποιούμε την ντομάτα μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη. Τέλος, προσθέτουμε και τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα (η ρίγανη δεν μπαίνει όταν πολτοποιούμε, για να μη μας μαυρίσει το μείγμα).
Όταν η ζύμη μας έχει φουσκώσει, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα μεγάλο τετράγωνο και την αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια, απλώνουμε την τριμμένη mozzarella, το πικάντικο σαλάμι και την πιπεριά κομμένη σε julienne. Τέλος, τυλίγουμε τη ζύμη μας σε ρολό, τη βάζουμε σε ταψί και την ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 200°C.
Πηγή: i-food.gr