Υλικά
2 3/4 κούπας αλεύρι
1 baking powder (20 γρ.)
4 αβγά 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε μικρά καρέ
1 μεγάλη πράσινη σε μικρά καρέ
1 κ.γ κοφτό αλάτι
1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας μας σε κομματάκια
1/2 κούπας ελιές λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στο μπολ μας τις πιπεριές, τα κασέρια, τις ελιές, τα αλλαντικά, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι.
Ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά με σπάτουλα.
Το μείγμα θα είναι σφιχτό, μη σας ανησυχεί, έτσι πρέπει.
Αδειάζουμε σε φόρμα ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ βουτυρωμένη με διάμετρο 25 εκ. ή ακόμη καλύτερα σε μακρόστενη με διαστάσεις 34×12 εκ. βουτυρωμένη και στρωμένη με λαδόκολλα για πιο εύκολο ξεφορμάρισμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω κάτω περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι όταν, το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για περίπου 15 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε σε κομμάτια!!!