Υλικά
1/2 κ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ελαιόλαδο
ελάχιστο αλάτι
χλιαρό νερό όσο χρειαστεί (περίπου 1 φλ.τσ.)
250 γρ. κεφαλοτύρι ή σκληρή μυζήθρα
250 γρ. φρέσκο τυρί ή φέτα
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο (όχι τριμμένο)
1 αβγό
3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, πολύ ψιλοκομμένο
1 κ.σ. μάραθο η άνηθο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Παρασκευή
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε λίγο -λίγο το νερό ζυμώνοντας, μέχρι να γίνει μία ζύμη αρκετά σφιχτή και λεία.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30′.
Αναμειγνύουμε τα τυριά με το κρεμμύδι, τα μυρωδικά, το αβγό, ελαφρά χτυπημένο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 4 χιλ. και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός φλυτζανιού, με διάμετρο περ. 6 εκ.
Βάζουμε στη μέση λίγη γέμιση, αλείφουμε με βρεγμένο πινέλο την άκρη και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, πατώντας την ένωση με τα δάχτυλα ή με πιρούνι, να κλείσει καλά.
Τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πηγή: athinorama.gr