Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πιτάκια τηγανητά με φέτα και ανθότυρο

22/07/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πιτάκια τηγανητά με φέτα και ανθότυρο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 ml ρακή 1 κουτ. γλυκού αλάτι

100 ml ελαιόλαδο + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη γέμιση

300 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη

250 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο

1 αυγό (ελαφρώς χτυπημένο με ένα πιρούνι)

τα φύλλα από 1/2 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερίδες περίπου 30 τμχ

Προετοιμασία 30΄ Αναμονή 20΄ Μαγείρεμα 15΄-20΄

Διαδικασία Για τo φύλλο:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, τη ρακή και το λάδι. Ρίχνουμε σταδιακά περίπου 350 ml νερό και ζυμώνουμε για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική ζύμη.

Για να επιτύχουμε την υφή που επιθυμούμε, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό (1 – 2 κουτ. σούπας) ή λίγο αλεύρι.

Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για περίπου 20 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Αλάτι δεν βάζουμε (ή βάζουμε ελάχιστο), γιατί η φέτα είναι συνήθως αρκετά αλμυρή.

Για τα πιτάκια: Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 μέρη και ανοίγουμε το καθένα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 2 χλστ. και διαστάσεων περίπου 30 x 30 εκ.

Κόβουμε κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες, η καθεμιά περίπου 10 x 30 εκ.

Στην άκρη κάθε λωρίδας βάζουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας από τη γέμιση και διπλώνουμε σε τρίγωνο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τόσο λάδι ώστε να καλύψει τα 2/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Τηγανίζουμε τα πιτάκια σε δόσεις, για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Tα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι.

Τα σερβίρουμε χλιαρά.

Συνοδεύουμε με μεζεκλίδικα ποτά, όπως ρετσίνες, lager μπίρες και ουζάκια.

Πηγή: gastronomos.gr

 

Previous Post

Μοσχάρι στιφάδο στον φούρνο με δεντρολίβανο

Next Post

Προφιτερόλ οικογενειακό

Next Post
Προφιτερόλ οικογενειακό

Προφιτερόλ οικογενειακό

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ