Υλικά
- 3 αβγά + 1 για το άλειμμα της πίτας
- 3 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
- 200γρ. τυρί κρέμα
- 2 φλιτζάνια φέτα μαλακή, τριμμένη με το χέρι
- 1 φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- ½ φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 2 για το άλειμμα της πίτας
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1½ φλιτζάνι σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κουτ. σούπας μαργαρίνη για το άλειμμα του ταψιού
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- ½ κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τα 3 αβγά με το σύρμα. Προσθέτετε όλα τα υλικά της πίτας (γάλα, τυρί κρέμα, φέτα, κασέρι, κρεμμυδάκια, μαϊντανό, ελαιόλαδο, μπέικιν, σιμιγδάλι) και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα πηχτός χυλός. Πασπαλίζετε με το πιπέρι και το μπαχάρι.
Μεταφέρετε το μίγμα σε ταψάκι αλειμμένο με μαργαρίνη και στρώνετε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάτε το αβγό με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο και το απλώνετε στην επιφάνεια της πίτας. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο, για 45 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή κρύα.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή