Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πίτα ρολό με κιμά

06/09/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πίτα ρολό με κιμά
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ

Κρεμμύδι 1 μεγάλο τριμμένο

Ψωμί μπαγιάτικο 3 φέτες τριμμένες

Ντομάτα 1 τριμμένη

Αυγά 2 (1 κρόκος για άλειμμα)

Αλάτι – πιπέρι -κύμινο-ρίγανη

Ελαιόλαδο 1 κουταλιά σούπας

Μουστάρδα 1 κουταλάκι γλυκού

Μαϊντανός ψιλοκομμένος προαιρετικά

Για την ζύμη

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ

Νερό 2 ποτήρια

Νωπή μαγιά 1 κύβο

Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού

Ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας

Ηλιέλαιο 1/2 φλιτζάνι τσαγιού

Οδηγίες

Λιώνουμε σε 1/2 ποτήρι νερό την  μαγιά και την ζάχαρη.

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και αδειάζουμε την λιωμένη μαγιά μαζί με το αλάτι  και το λάδι. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ελαφρώς σφιχτή ζύμη (στην πράξη βλέπουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι ακόμη).

Την αφήνουμε να φουσκώσει.

Αρχίζουμε να φτιάχνουμε την γέμιση.

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τον έναν κρόκο αυγού,τα ζυμώνουμε πολύ καλά , πλάθουμε σε ρολό, τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μόνο για 10 λεπτά.

Το βγάζουμε κι αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Ανοίγουμε την ζύμη μας και τοποθετούμε το ρολό μας μέσα.

Τυλίγουμε το ρολό με την ζύμη , αλείφουμε με τον κρόκο αυγού ελαφρώς χτυπημένο και το ψήνουμε πάλι σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 – 20  λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει , το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με κρύο τζατζίκι και φέτες ντομάτας και το απολαμβάνουμε.

Πηγή: chefoulis.gr

 

 

Previous Post

Χοιρινό κρασομεζές

Next Post

Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά

Next Post
Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά

Κοκκινιστά κανελόνια με κιμά

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ