Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πίτα με κοτόπουλο και πράσο

07/10/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γεμιστά
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο, ψητό και ξεψαχνισμένο

250 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

200 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

3 πράσα, κομμένα σε ροδέλες

2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε ροδέλες

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μέσα το βούτυρο, το κρεμμύδι, το πράσο και τα σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

2 Κατόπιν, προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμα.

3 Ύστερα, ρίχνουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση για 2 λεπτά.

4 Έπειτα, προσθέτουμε την γραβιέρα, ανακατεύουμε ξανά και αφαιρούμε τη γέμιση από τη φωτιά.

5 Στη συνέχεια, λαδώνουμε με ένα πινέλο ένα ορθογώνιο ταψί του φούρνου διαστάσεων 35Χ25 εκ. και απλώνουμε στην επιφάνεια του 2 φύλλα σταυρωτά.

6 Αμέσως μετά, λαδώνουμε τα 2 φύλλα, ρίχνουμε τη μισή γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.

7 Κατόπιν, τοποθετούμε 2 φύλλα ακριβώς από πάνω, τα λαδώνουμε κι αυτά και απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη γέμιση.

8 Ύστερα, τοποθετούμε 2 φύλλα ακόμα από πάνω, τα λαδώνουμε κι αυτά και κλείνουμε καλά τις άκρες της πίτας.

9 Τέλος, λαδώνουμε ξανά την πίτα, την χαράσσουμε στα 8 και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 1 ώρα.

10 Μόλις είναι έτοιμη, κόβουμε την πίτα και σερβίρουμε.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Previous Post

Σαρικόπιτες με μέλι

Next Post

Σιροπιαστά ρολά με αμύγδαλο

Next Post
Γεμιστά

Σιροπιαστά ρολά με αμύγδαλο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ