Υλικά
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1½ φλιτζάνι πλιγούρι
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου από κύβο
- 2 κουτ. σούπας κουκουναρόσποροι καβουρδισμένοι
- 1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 πιπεριά κόκκινη, ψημένη και κομμένη σε κυβάκια
- 20 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες
- 1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κύμινο
- 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι ή 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, προσθέτετε το πλιγούρι και το σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζετε για 20 λεπτά, μέχρι να το απορροφήσει εντελώς. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
Ανακατεύετε το κουκουνάρι με τα ντοματίνια και τα κυβάκια της πιπεριάς.
Ζεσταίνετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε τις γαρίδες μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Τις αλατοπιπερώνετε. Σ’ ένα μπολ, ανακατεύετε την τριμμένη ντομάτα, την ντομάτα σε κύβους, το θυμάρι, τον μαϊντανό, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το κύμινο, το βαλσαμικό ξίδι ή το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Τα προσθέτετε στο μίγμα με το πλιγούρι μαζί με τις γαρίδες.
Ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το πιλάφι ζεστό, γαρνίροντας με τα ντοματίνια, το κουκουνάρι και την πιπεριά.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food styling: Elena Jeffrey
Πηγή: olivemagazine.gr