Τώρα που το κουνουπίδι είναι στα καλύτερά του είναι η ώρα να φτιάξουμε ένα θρεπτικό σνακ που ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Αντί να το βράσουμε ή να το κάνουμε στον ατμό, όπως συνήθως, το πανάρουμε και το ψήνουμε στη φριτέζα αέρος. Έτσι, ετοιμάζουμε ένα πρωτότυπο πιάτο που μπορεί να σταθεί μόνο του ως ορεκτικό αλλά και να συνοδεύσει ψητά κρέατα ακόμα και ψάρια. Επίσης είναι μια τέλεια vegan επιλογή που μπορούμε να απολαμβάνουμε σε καθημερινή βάση ως σνακ και όχι μόνο. Με τη συγκεκριμένη συνταγή το κουνουπίδι γίνεται σούπερ τραγανό και νόστιμο δίνοντας την αίσθηση του τηγανητού χωρίς όμως να μας επιβαρύνει.
Ακολουθεί η συνταγή:
Κουνουπίδι πανέ στη φριτέζα αέρος
Υλικά
500 γρ. κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
χοντρό αλάτι
πιπέρι
1 κουτ. σούπας μπούκοβο
2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός από τον μαϊντανό), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε στον κάδο του air fryer και ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και λίγο έξτρα αλάτι και σερβίρουμε.
Tips
-Στο πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.
-Ταιριάζει εξαιρετικά με σάλτσες μουστάρδας και σως γιαουρτιού με φρέσκο δυόσμο.
-Αντί για κουνουπίδι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπρόκολο ακολουθώντας τον ίδιο χρόνο ψησίματος.
Πηγή: cantina.protothema.gr