Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πεντανόστιμη τάρτα μανταρίνι

02/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πεντανόστιμη τάρτα μανταρίνι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για τη ζύμη

70 γρ.αλεύρι βιολογικό για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αγίου Γεωργίου

125 γρ.αλεύρι βρώμης

35 γρ.ζάχαρη άχνη

110 γρ.βούτυρο αγελάδος, κρύο, σε μικρούς κύβους

Υλικά για τη γέμιση

210 γρ.κρέμα τυρί, σε θερμοκρασία δωματίου

140 γρ.ζάχαρη

180 ml φρέσκο χυμό μανταρίνι

3 αυγά

2 κ.σ.ξύσμα από μανταρίνι

Για το σερβίρισμα

λίγη ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τη ζύμη.

Σε μπολ βάζουμε το βιολογικό αλεύρι, το αλεύρι βρώμης, το αλάτι, τη ζάχαρη και το κρύο βούτυρο και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας, τρίβοντας το αλεύρι να ενωθεί με το βούτυρο

Η ζύμη μας θα είναι τριφτή και μαλακή.

Την πιέζουμε με τα δάχτυλά μας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, την τρυπάμε με πηρούνι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 15 λεπτά

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C και ψήνουμε την ζύμη στην ταρτιέρα για 13-15 λεπτά έως ότου ροδίσει.

Τη βγάζουμε από το φούρνο και χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180°C

Σε μπολ βάζουμε τη κρέμα τυρί και χτυπάμε με το μίξερ χειρός λίγο να γίνει λεία. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε να αναμειχθούν

Τέλος, προσθέτουμε το χυμό μανταρίνι και το ξύσμα και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα

Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στην ψημένη ζύμη και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μην είναι τρεμουλιαστή η κρέμα μανταρίνι.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε (τουλάχιστον 1 ώρα)

Εάν θέλουμε, σερβίρουμε με λίγη ζάχαρη άχνη

Πηγή: alevri.com/recipes

 

Previous Post

Έχετε φάει μοσχάρι στιφάδο στον φούρνο με δεντρολίβανο;

Next Post

Γιουβαρλάκια αλλά αυγολέμονο

Next Post
Γιουβαρλάκια αλλά αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αλλά αυγολέμονο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ