Υλικά συνταγής
400 γρ. πένες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε κυβάκια
300 γρ. καπνιστό χοιρινό σε κυβάκια
130 γρ. καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
1 1/2 κ.σ. αλεύρι
400 γρ. ντοματοχυμό συμπυκνωμένο
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
2 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε “αλ τέντε” τις πένες σε μπόλικο αλατισμένο με χονδρό αλάτι νερό και τις στραγγίζετε.
Εν τω μεταξύ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά και τα σοτάρετε για 3 λεπτά.
Προσθέτετε το καπνιστό χοιρινό και το καλαμπόκι και μαγειρεύετε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύετε και ρίχνετε το ντοματοχυμό, τη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε να συνδυαστούν.
Σε πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 5,5 εκ. βάθος , 16,5 εκ. χ 24 εκ.,βάζετε τις πένες, τις περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας λαχανικών, ανακατεύετε και πασπαλίζετε με το τυρί.
Ψήνετε για 20-30 λ στο προθερμασμένο φούρνο και σερβίρετε.