Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πένες με καραμελωμένα κρεμμύδια

24/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αρωματικά λάδια: Πώς να τα φτιάξετε…
0
SHARES
Share on Facebook

Νοστιμότατες πένες με γραβιέρα, τοματίνια και καραμελωμένα κρεμμύδια.

Μερίδες:6-8

Συστατικά:

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 φλ. κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες
  • 400 γρ. πένες
  • 10-12 τοματίνια
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ. σ. αλεύρι γοχ
  • 1 1/2 φλ. γάλα
  • 1/2 κ. γλ. ξερή ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. ξερό θυμάρι
  • 1 1/2 φλ. τριμμένη γραβιέρα
  • αλάτι-πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και 1/4 κουταλάκι αλάτι. Τα σωτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 7-8 λεπτά ανακατεύοντας.
  2. Προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε  για 25-30 λεπτά ανακατεύοντας που και που και προσθέτοντας 1-2 κουταλιές νερό αν χρειαστεί.
  3. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώνουμε.
  4. Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στα δυο στα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη. Μεταφέρουμε  σε ένα μπολ.
  5. Στο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, το ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το γάλα, τα μυρωδικά, πιπέρι και 1/4 κουταλάκι αλάτι και ανακατεύουμε για 3 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα.
  6. Προσθέτουμε το 1 φλιτζάνι από την γραβιέρα. Ρίχνουμε την κρέμα στα ζυμαρικά μαζί με τα 3/4 από τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Aπλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 β για 15 λεπτά. 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Μπορούμε να βάλουμε ότι ζυμαρικά θέλουμε. Προτιμότερο να μην είναι σπαγγέτι. Φιογκάκια, μακαρονάκι κοφτό κάτι τέτοιο.

Αν θέλουμε δεν ψήνουμε καθόλου το φαγητό και απλώς το βάζουμε στο γκριλ για 5 λεπτά.

Πηγή: cookandfeed.blogspot.com

Previous Post

Ξεροτήγανα

Next Post

Λάδι δεντρολίβανου με ροζ πιπέρι

Next Post
Αρωματικά λάδια: Πώς να τα φτιάξετε…

Λάδι δεντρολίβανου με ροζ πιπέρι

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ