Υλικά
2 συσκευασίες κατεψυγμένο χταπόδι (πλοκάμι) ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ
1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο ξηρό κρασί
20 πατάτες μικρές (baby potatoes)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 ψιλοκομμένο άνηθο (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
6 κσ ελαιόλαδο
3 κσ μηλόξυδο
Οδηγίες Μαγειρέματος
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε καλά μια αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε το χταπόδι με λίγο αλάτι, χωρίς άλλα υγρά. Το αφήνουμε για περίπου 3-4 λεπτά.
- Περιχύνουμε με το κρασί και λίγο νερό, σκεπάζουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 25-30 λεπτά. Αφού κρυώσει, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Πλένουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε τις πατάτες, κομμένες σε κύβους, σε μια σαλατιέρα και προσθέτουμε το χταπόδι ψιλοκομμένο. Προσθέτουμε το μείγμα ελαιόλαδου-μηλόξυδου και πασπαλίζουμε με πιπέρι και μαϊντανό.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: kontoveros.gr