Τρίτη, 13 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Πατατοσαλάτα με χταπόδι

21/03/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Γιουβέτσι με χταπόδι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

600γρ. πατάτες

18 ελιές Καλαμών

1 φλιτζανάκι του καφέ αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας κάππαρη

6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι μαϊντανό

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας μουστάρδα

χυμό από 1 λεμόνι

1 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί

αλάτι, πιπέρι

Για το χταπόδι

1 χταπόδι γύρω στο 1½ κιλό

1 φλιτζανάκι του καφέ ξίδι

Διαδικασία

Αρχικά ετοιμάζετε το χταπόδι: Γυρίζετε την κουκούλα ανάποδα, αφαιρείτε τα εντόσθια και με ένα μαχαιράκι αφαιρείτε και το ράμφος του.

Έπειτα το πλένετε καλά.

Σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό ρίχνετε το ξίδι και, αφού πάρει βράση, ρίχνετε μέσα και το χταπόδι.

Το μαγειρεύετε περίπου για 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει.

Το βγάζετε από το νερό, το αφήνετε να κρυώσει και το ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό.

Το κόβετε σε κομματάκια.

Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο νερό για 45 λεπτά.

Τις αφήνετε να κρυώσουν λιγάκι, τις ξεφλουδίζετε και τους αφαιρείτε τα μαύρα στίγματα (αν έχουν).

Τις κόβετε σε κομμάτια με το χέρι.

Σε ένα μέτριο, πυρίμαχο σκεύος βάζετε τις κομμένες πατάτες και το βρασμένο χταποδάκι.

Προσθέτετε την κάππαρη, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί και τις ελιές.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα:

Ρίχνετε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι, το ελαιόλαδο και αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάτε μέχρι η σάλτσα σας να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Περιχύνετε τη σαλάτα σας, ανακατεύετε καλά και τη μεταφέρετε σε μια ωραία σαλατιέρα.

Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε στο τραπέζι.

Πηγή: olivemagazine.gr – Ηλίας Μαμαλάκης – Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food styling: Τina Webb

 

Previous Post

Τηγανιά στιγμής με καλαμαράκια

Next Post

Σουπιές γιουβέτσι -Η συνταγή του πατέρα Επιφάνιου από το Άγιο Όρος

Next Post
Σουπιές γιουβέτσι -Η συνταγή του πατέρα Επιφάνιου από το Άγιο Όρος

Σουπιές γιουβέτσι -Η συνταγή του πατέρα Επιφάνιου από το Άγιο Όρος

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ